Марк Жирардели: През 2016 г. придобих "Юлен"През 2016 година придобих

...
Марк Жирардели: През 2016 г. придобих "Юлен"През 2016 година придобих
Коментари Харесай

Марк Жирардели: През 2016 г. придобих "Юлен"

Марк Жирардели: През 2016 година получих "Юлен"
През 2016 година получих мажоритарния дял от сдружението, процедурата стартира четири години по-рано, още през 2012 година. Това съобщи Марк Жирардели пред Нова телевизия. В понеделник стана ясно, че именитият скиор е притежател на „ Юлен ”.

[i]На среща с тримата министри - на околната среда Нено Димов, на туризма Николина Ангелкова и на стопанската система Емил Караниколов, Марк Жирардели показа истински документи, удостоверяващи, че има 100% от собствеността на "Такс сървисиз лимитед", която компания е мажоритарен притежател на „ Юлен “ АД.[/i]

На въпрос за какво чак в този момент се схваща кой е притежателят на "Юлен", Жирардели съобщи, че преди две години никой не го е питал за собствеността. Аз като акционер съм единствен, съобщи още той.

Жирардели разяснява, че процедурата за закупуването на „ Юлен ” лишила дълго време. Процедурата по изкупуването стартира доста преди този момент, още 2012 година си мислех, че би било една прелестна опция да влагам в тази компания. Но цялото изследване на правните и стопански индикатори лишиха няколко години и в последна сметка успяхме. 2016 година завърши договорката. Купих „ Юлен ” от фонда, съобщи Жирардели. Той сподели, че е подписал декларация за конфиденциалност и не може да разглася кой е фондът.

Жирардели добави, че с Цеко Минев ги свързва общите им занимания – и двамата караме ски, обичаме природата и доста обичаме планината, за жалост той голф не играе, тъй че доста рядко се виждаме през лятото, добави скиорът.

Марк Жирардели бе безапелационен, че Банско не е единственото нещо, с което се занимава. Той описа за различен негов план в Германия и по какъв начин е решил да влага в Банско:

Преди няколко години го бях решил, в Германия купих една зала, в която може да се кара ски – сходно на известното оборудване в Дубай. 2004 година продадох тази зала в Германия и тъй като доста ме интересува спорта, оглеждах се къде има един прелестен обект и план, където мога да влагам. Отдавна бях хвърлил взор към Източна Европа, тъй като Банско и България имат голям капацитет в зимните спортове. Фондът искаше да си резервира дяловете във компанията, само че имаше много отрицателен звук, доста негативни гласове, а фондът е доста огромен – на три континента участва и в доста компании държат акции. Предполагам, че това негативно въодушевление към Банско е било решението да продават.

Жирардели обаче не разгласи каква е била цената за Банско. Цената за придобиването беше забавна, в случай че не ми беше забавна нямаше да купя, сподели той и отхвърли да е вземал заем или българска банка да е взела участие.

Банско не е единствената ски зона, която ми е забавна. След време мога и други планове да прибавя, загатна скиорът.

Той изясни, че офшорните компании дават опция за придобиване на разнообразни планове.

На въпрос съответствува ли концесионната територия по контракт с тази, която се употребява на процедура, Жирардели съобщи: Досега не сме стъпвали отвън границите на концесията, която ни е позволена. Не е строене нещо без публично строително позволение.

Концесионният контракт е много остарял и тежко дефиниран, по тази причина доста деликатно би трябвало да се проучва, да се направи тъкмо замерване от самостоятелен институт, тъй че българите и държавното управление да се уверят, че всичко е съгласно закона, безапелационен бе Жирардели.

За втория кабинков въжен превоз Марк Жирардели съобщи, че място има – през цялото време втория гондолов въжен превоз е планиран като част от плана.

В Австрия имаме десетки линии, лифтове, които се строят в предпазени естествени зони и постоянно ме е позор да кажа, че в България 10 години се опитваме да създадем втори въжен превоз и не можем. Караме хората да висят по 2 часа на опашка, сподели още скиорът.

В умозаключение Жирардели добави, че вторият въжен превоз е доста значим, тъй като желанието му е да сътвори най-хубавият ски курорт в България. Искам Банско да стане прочут в целия свят. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР