Марк Фейгин е именит руски правозащитник, адвокат и блогър. Бивш

...
Марк Фейгин е именит руски правозащитник, адвокат и блогър. Бивш
Коментари Харесай

Руски правозащитник към руските войници на фронта: Плюйте си на петите и бягайте, контранастъплението идва!


Марк Фейгин е прославен съветски правозащитник, юрист и блогър. Бивш народен представител в съветската Дума и дезертьор от родината си. Има собствен YouTUBE канал „ Фейгин Live “ с милиони почитатели. От началото на войната в Украйна Фейгин праволинейно приказва против Путин и неговата клика и поддържа украинската идея. Преди няколко дни Марк отиде на фронта край Бахмут, с цел да види какво става там. Веднага откакто се върна, включи канала си и записа прочувствено видео към сънародниците си. Направи разбор на обстановката, а тя по никакъв начин не е в интерес на окупаторите. Марк Фейгин употребява мощни думи, само че на него може да се има вяра. 

Руската войска ще загуби войната.

Изглежда ви прост и не нов извод? Личното ми наблюдаване обаче ме увери дефинитивно.

Руската войска НЕ МОЖЕ да завоюва тази война. Не може да я завоюва и нейното политическо управление в лицето на режима, отпред с неговия фюрер.

В това мое изказване има и военна страна, която по-добре да разясняват специалистите. Но като цяло хората, които идват от Русия на окупираните територии за осъществяване принуждение – те няма да победят. Дори да съумеят да завладеят краткотрайно някаква територия – Бахмут или Небахмут – те не могат да я задържат. Защото с принуждение нищо не можеш да построиш. С насила, убийства, гнет над локалното население нищо няма да стане – никой няма да живее под този терор, в никакъв случай!

Не знам по кое време ще стартира украинското контранастъпление. Това го знае единствено военно-политическото управление на Украйна. Те ще решат по кое време, какво и по какъв начин. Но то, контранастъплението, в действителност ще бъде УЖАСЯВАЩО за съветската войска. Никой няма да се избави.

Там, където ударят – аз не знам къде, може би в едно или две посоки, само че там, накъдето тръгнат, нищо живо няма да остане пред тях. Това мога да го заявя най-авторитетно. Ако желаете вярвайте, в случай че не щете – не вярвайте.

Ако някои от мобилизираните, или контрактниците на фронта, или техните родственици в Русия не сващат защо става въпрос – това не е добре. Можете да ме плюете за тези думи, и 10 пъти да ми хакнете ютюб канала, само че обстоятелствата са си обстоятелства – НЯМА СПАСЕНИЕ!

Единственото ви избавление за вас, които сте на фронтовата линия, е да си плюете на петите и да бягате. Вие си знаете какво ще вършиме, ваша си работа. Но в случай че останете и се окажете на пътя на украинското нахлуване, вас нищо не може да ви избави. Вие всички ще загинете. Според мен е добре да се замислите по този въпрос – вие, които имате смарт телефони и ме гледате в окопите. Започне ли контранастъплението, идва вашият край. Нищо не може да ви помогне. Ако щете, вярвайте. Ако не – не. Спирам да ви увещавам.

Тази война няма да свърши с договаряния. Не и в този смисъл, в който се експлоатира в този момент в интернационалната преса – медиатори, Китай, Кисинджър. Преговори сред равни? Не виждам такива вероятности.

Може да ви се коства субективно, само че на фронта видях решимостта на украинците да освободят своята земя. Може да не е изведнъж. Може би контранастъплението да се проточи, до момента в който се стигне до цялостна деокупация. Но този развой е безвъзвратен. И съдбовен за Кремъл и неговите въоръжени сили.

На фронта никой украинец не се кани да отстъпва, нито да стопира. Губещият в морално-психологически проект е точно Русия, не Украйна.

Видях се с бойци край Бахмут. Тези хора въобще не са уплашени. Не изпитват никакъв боязън и стрес. Няма хора с посивели лица в окопите. Не. Много младежи, 19-20-25-годишни момчета, млади офицери – и множеството са студенти, интелигентни, хора с влиятелни специалности. Всички са на първа линия и си правят работата. Видях ги с очите си. Как се каните да ги успехите тези? С какво ще ги успехите? Как смятате да ги уплашите?

Може моите заключения да ви се костват пристрастни или повърхности поради дребното време, което бях на фронта, близо до линията на прикосновение. Но човек с моите възгледи и моя опит може да направи разликата.

В резултат от тази война Русия деградира дотам, че цялата страна следи опулено по какъв начин диктаторът Путин, това плашило, се прави на забавен на парада на 9 май измежду някакви азиатски президенти и подправени ветерани. А в това време Пригожин назовава „ гъз “ някой си кремълски „ дядо “. Как мислите, какъв брой дядовци в Кремъл ръководят тази страна?

В Русия към този момент се изчерпа. Тези хора към този момент не могат да вземат никакви потребни решения. А в Кремъл цялата им талантливост стига до такава степен, че да изпратят ония безформени части месо на украинския фронт, с цел да запълват пространството с трупове.

Поради каква причина? Как по този начин? Защо?

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР