Марк-Андреа Хюзлер от Швейцария спаси два мачбола и се класира

...
Марк-Андреа Хюзлер от Швейцария спаси два мачбола и се класира
Коментари Харесай

Швейцарец се класира за втория кръг в София

Марк-Андреа Хюзлер от Швейцария избави два мачбола и се класира за втория кръг на шампионата по тенис на твърди кортове от сериите ATP 250 в София с награден фонд 389 270 евро. Той пласира 22 аса и отстрани поставения под номер 7 Николоз Басилашвили (Грузия) с 6:1, 4:6, 7:6(6) след съвсем два часа игра.

24-годишният Хюзлер, 149-и в международната класация, влезе в главната скица в последния миг като " благополучен губещ " от квалификациите на мястото на отказалия се болести контузия на десния лакът италианец Стефано Травалия. Швейцарецът стартира чудесно мача и със серия от пет следващи гейма взе първия сет.

Във втората част при 3:3 той пропиля брейкбол, а по-късно в десетия гейм позволи и първи пробив на подаването си, което разреши на Басилашвили за изравни. В оспорваната трета част грузинецът имаше два мачбола при 6:5 гейма и сервис на противника, само че не се възползва и се стигна до тайбрек. В него Хюзлер пръв стигна до мачбол при 6:5 точки и сервис на противника, само че не съумя. При втората си опция при 7:6 и лично подаване швейцарецът се оправи, с което победи.

Така 39-ият в света Басилашвили не съумя да стигне до първа победа след подновяването на сезона през август и записа девето следващо отпадане в първи кръг. Последният му триумф в Тура на ATP е от края на февруари в Дубай. Хюзлер пък през този сезон доближи до един полуфинал в Кицбюел (Австрия) през септември. Той чака във втория кръг спечелилия от мача сред Мартон Фучович (Унгария) и Яник Синер (Италия).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР