Марк-Андреа Хюслер е новият шампион на Sofia Open. На финала

...
Марк-Андреа Хюслер е новият шампион на Sofia Open. На финала
Коментари Харесай

Марк-Андреа Хюслер спечели титлата на Sofia Open 2022

Марк-Андреа Хюслер е новият първенец на Sofia Open. На финала първата ракета на Швейцария се наложи с 2:0 сета над петия подложен Холгер Руне (Дания), в обособените елементи 6:4, 7:6 (8). Срещата продължи 1:41 часа.

„ Изиграх страховит дуел, сигурно. Просто се пробвах да играя тенис, да остана фокусиран и спокоен. Изключително благополучен съм “, сподели щастливият първенец в изявлението на корта. „ София към този момент е измежду обичаните ми градове. Никога не съм очаквал, че ще печеля АТП шампионат, само че ето, че това се случи “, добави още Хюслер.

За швейцареца това бе първи АТП край и първа купа. По пътя към триумф той победи поредно Жофри Бланкано (Франция), Пабло Кареньо Буста (Испания), Камил Майхжак (Полша), Лоренцо Музети (Италия) и на финала Руне. На четвъртфиналите против Майхжак отрази 2 мачбола.

Хюслер е и първият представител на Швейцария с АТП купа след Роджър Федерер (Базел, 2019 г.). От понеделник левичарят ще бележи персонален връх в ранглистата и ще се изкачи до №64 в света.

Самият край в „ Арена Армеец “ стартира по желан метод за Хюслер, който проби съперника си още в първия гейм. До края на сета датчанинът стигна общо до две точки за връщане на пробива, само че Хюслер се оправи и след 35 минути игра поведе с 6:4.

Във втората част пробиви нямаше, въпреки благоприятни условия да не липсваха. В 12-ия гейм Руне пропусна два сетбола на сервис на Хюслер, а в последвалия тайбрек младежът имаше още 3 благоприятни условия да вземе сета, само че не съумя. От своя страна Хюслер завърши дуела, реализирайки втория си мачбол за 10-8 точки.

„ Ти си сложен за побеждаване, за мен не е елементарно сега, само че приветствие за теб и екипа ти. Благодарности на уредниците, на подавачите на топки, на съдиите, на всички, които направихте тази седмица допустима. Беше необикновено преживяване. Благодаря и на моя екип, доста съм благополучен, че бяхме дружно “, сподели Руне, откакто получи купата си за финалист на Sofia Open 2022.

„ Холгер, ти си страховит човек, продължавай да работиш старателно. Сигурен съм, че ти предстоят още доста триумфи “, сподели Хюслер по време на церемонията по награждаването. „ Цялата седмица беше същинска приказка за мен. Щях да бъда удовлетворен да мина първите няколко кръга, а в този момент държа трофея в ръцете си. Беше голямо наслаждение да бъда тук. Имах страхотна седмица, харесва ми тук “, добави новият първенец на Sofia Open.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР