Марияна Памукова е доволна от изявите на възпитаничката си Боряна

...
Марияна Памукова е доволна от изявите на възпитаничката си Боряна
Коментари Харесай

Марияна Памукова: Боряна Калейн има изключително големи амбиции

Марияна Памукова е удовлетворена от изявите на възпитаничката си Боряна Калейн по време на вчерашното контролно съревнование на националния тим по художествена гимнастика дами самостоятелно. Калейн завоюва безапелационно второ следващо контролно на отбора.
" Доволна съм от изявата на Боряна на вчерашното контролно, тя сподели надграждане по отношение на предходното, което мен ме радва, защото имаше лек спад след Москва. Имаме какво да почистваме още до Световната купа в София и идните надпревари. Основното, върху което би трябвало да работим е работата с тяло, тъй като при нея към момента има съмнения и да продължим да стабилизираме работата с апарат, която се получава все по-добре ", сподели Памукова в изявление за фейсбук страницата на БФХГ.

Тя оцени като " скъпа " работата с интернационалния арбитър Филипа Филипова.

" Работата ми с Филипа Филипова е доста потребна, защото тя съумява да огледа съчетанията освен от треньорска позиция, само че и от съдийска. Съветва ни по какъв начин по-добре би изглеждала композицията и по-лесна би била за оценяване от съдиите, също по този начин по какъв начин би въздействала повече, по тази причина работата ни с нея е скъпа ", добави треньорката.

" Очакванията ми са Боряна да продължи да надгражда и да демонстрира все по-добра и постоянна игра, да подобрим работата с тяло и да се борим за най-високото място. Целите за идния сезон са ни високи, най-голямото съревнование, което ни следва, са олимпийските игри. Радвам се, че всички гледаме в една посока и всички сме сложили високи цели и се стремим да ги реализираме. Боряна има извънредно огромни упоритости, както и аз като неин треньор по тази причина да реализираме максимума на тази олимпиада, тя е с конкурентни съчетания, открояващ се играч в света е и по тази причина мога да си пожелая да имаме шанс и всичко, останало, което зависи от нас като работа, ние ще го създадем ", сподели още Памукова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР