Мария Здравкова завърши на 50-о място в индивидуалния старт на

...
Мария Здравкова завърши на 50-о място в индивидуалния старт на
Коментари Харесай

Разочарование за женския биатлон на Олимпийските игри в Пекин

Мария Здравкова приключи на 50-о място в самостоятелния старт на 15 км за дами в олимпийската стратегия на биатлона на . Тя направи единствено една неточност от позиция прав, само че не бе задоволително бърза.
На две места зад нея завърши Милена Тодорова , която се регистрира с общо пет неточности – и петте от прав.
Третата ни представителка в днешния старт – Даниела Кадева , приключи на последното 86-о място. Украинката Валентина Семеренко не съумя да финишира, до момента в който Суви Минкинен от Финландия и Дария Блашко от Украйна не стартираха.
Олимпийското злато отиде на сметката на германката Денис Херман, която сбърка единствено един път от позиция лежащ и завоюва с време от 44:12.7. Със среброто се поздрави французойката Ане Шевалие-Буше, до момента в който бронзът отиде за лидерката в генералното класиране за Големия бистър глобус Марте Олсбу Рьойзеланд от Норвегия.
Топ 10 допълниха още германката Ванеса Фойгт, беларускинята Дзинара Алимбекава, чехкинята Маркета Давидова, американката Дийдра Ъруин, норвежката Ингрид Ландмарк Тандреволд, представителката на Руския олимпийски комитет Кристина Резцова и украинката Юлия Джима. Шампионката в дисциплината от Пьонг Чанг през 2018 – Хана Йоберг от Швеция, приключи едвам 16-а.
За 33-годишната Херман това бе дебютно олимпийско злато. Тя не взе участие на 15 км самостоятелно преди четири години, а най-хубавото й показване на Зимни игри до момента бе шестото място в преследването през 2018. Тя прибави олимпийска купа към международната си в преследването в Йостерсунд през 2019. Германия има към този момент два златни и един сребърен орден в Пекин.
Четвъртата ни представителка в женския биатлон - .
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР