Мария Йовкова от години е сред водещите състезателки на България

...
Мария Йовкова от години е сред водещите състезателки на България
Коментари Харесай

Шампионката по тенис на маса Мария Йовкова в Интервюто на Sportal.bg

Мария Йовкова от години е измежду водещите състезателки на България в тениса на маса, само че извоюва първата си самостоятелна купа при дамите едвам през март. Така тя попълни сбирката си с трофеи във всички възрасти и дисциплини в България, като това беше и едно от най-дългоочакваните за нея златни оценки. Носителката на европейска купа на двойки за девойки беше специфичен посетител в “Интервюто на Sportal.bg ” .

“Много време ми убягваше тази купа. Само тя ми липсваше в България. След спечелването й към този момент съм спечелила всички дисциплини във всички възрасти. В България от 2016 година до момента съвсем всякога играя край, имам пет изгубени финала, едно трето място, а предходната година изгубих във втория кръг. През 2015 година, когато беше моето първо републиканско за мъже и дами, мисля, че също стигнах до четвъртфинал ”, сподели 24-годишната Йовкова в “Интервюто на Sportal.bg ”.

Каква е огромната фантазия на надарената ни състезателка от Асеновград?
4  Мария Йовкова гостува в студиото на Sportal.bg
“Силно се надявам и тази моя фантазия да се сбъдне (участие на олимпийски игри). На Олимпиадата в Токио не съумях да се класирам за 10 места по международен ранкинг. Има няколко разновидността - да спечелиш Европейските игри, има квалификационен шампионат 2-3 месеца преди Олимпиадата. Много е мъчно с тези квоти. Всеки естествен състезател желае да запише присъединяване на олимпиада, а квотите са стеснен брой. Според мен най-лесният вид е по международен ранкинг. Щом не съумях за Токио, несъмнено не е пристигнал моментът това да ми се случи, само че не съм обезкуражена - имам много години пред себе си, с цел да играя и се надявам някой ден и това да се случи ”, сподели още Йовкова.

Целия диалог с нея в “Интервюто на Sportal.bg ” може да намерите във видеото.

Снимки: Борислав Трошев
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР