Мария Топузова на СУ Св. св. Кирил и Методий -

...
Мария Топузова на СУ Св. св. Кирил и Методий -
Коментари Харесай

Дете за пример! Шестокласничката М. Топузова от СУ Св. Св. Кирил и Методий в с. Крупник – първа по успех в областния кръг на олимпиадата по БЕЛ

Мария Топузова на СУ " Св. св. Кирил и Методий " - с. Крупник – е първа по триумф на регионалния кръг на олимпиадата по Български език и литература. Мария Топузова е в 6 клас и е щерка на кмета на село Полена – Веселин Топузов.
Нейните 29 точки са споделени единствено с още една ученичка от елитната ПМГ „ Сергей Корольов “ – Благоевград, което подрежда двете ученички преди всичко измежду всички участници в регионалния кръг на олимпиадата

Мария е отлична ученичка, любознателна и работлива. От дребна обича литературата. Има богата езикова просвета, посредством и на началната си учителка до четвърти клас – нейната баба Бойка Топузова и на учителите й по литература: Даниела Узунова и Павлина Димова.
Под управлението на Павлина Димова на регионалния кръг на олимпиадата по БЕЛ печели четвърто място, а тази година нейн учител и класен началник е Даниела Узунова.
„ Успехът в литературата ми е по завещание. – споделя с усмивка шестокласничката. - От първи до четвърти клас моята баба ми беше класен началник, с нея непрекъснато се запознавахме с нови текстове, правехме преразкази, добих опит и познания, които непрестанно обогатявам. “
Мария освен е добър възпитаник и четящо дете, само че обича и да написа. Любимото й стихотворение е „ Хубава си, моя горо “ на Любен Каравелов, тъй като поетът тъгува за родината...
И написа, посвещава стихове и разкази на обичаното учебно заведение, на Васил Левски, на Трети март, на всичко, което я вълнува.
Успехът на регионалната олимпиада по Български език и литература не е е инцидентен за Мария Топузова – той е разследване на доста труд, неизменност, познания, богата езикова подготовка и обич към литературата.
На добър час към идващите победни върхове по Български език и литература на шестокласничката Мария Топузова на СУ " Св. св. Кирил и Методий " Крупник,пожелават с горделивост от община Симитли. Към пожеланията се причислява и екипът ни. С наслаждение оповестяваме сходни вести. Успех, Мария!

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР