Мария Шарапова постигна трета поредна победа на US Open и

...
Мария Шарапова постигна трета поредна победа на US Open и
Коментари Харесай

Шарапова вече е на 1/8-финалите

Мария Шарапова реализира трета поредна победа на US Open и първа в два сета. Руската звезда се наложи над представителката на домакините София Кенин със 7:5, 6:2, а на осминафиналите ще играе против Анастасия Севастова, която отстрани Дона Векич.

Шарапова изигра добър мач против съперничка, която нямаше какво да губи и сподели, че достигането й до третия кръг не е по никакъв начин инцидентно. 18-годишната американка, родена в Москва, показва самочувствие и умерено можеше да завоюва първия сет. Макар и 139-а в  ранглистата на WTA, Кенин сподели, че не се тормози да играе против тенисистката, която дефинира за собствен кумир. Тя позволи ранен пробив, само че незабавно го върна. Шарапова обаче поведе с 4:1 и задачата й до края на сета изглеждаше лесна. Кенин още веднъж съумя да пробие, само че при 5:5 направи няколко непредизвикани неточности на собствен сервис и наказването не закъсня.

Шарапова осъществя пробив и при започване на втория сет, когато се очакваше съпротивата на Кенин да рухне. Младата американка изоостана с 0:3, само че откри сили да вземе два следващи гейма, не без помощта й на Маша, която в тези минути не сервирше по никакъв начин безапелационно.

Последва нов пробив в интерес на Шарапова за 4:2 и за всички стана ясно, че изненада няма да има.

След успеха рускинята похвали младата Кенин и показа, че при започване на дуела не е виждала добре топката, само че бързо се е нагодила към изискванията на корта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР