Мария Шарапова отново трябваше да играе три сета в Пекин,

...
Мария Шарапова отново трябваше да играе три сета в Пекин,
Коментари Харесай

Шарапова срази Макарова в Пекин, отново среща Халеп

Мария Шарапова още веднъж трябваше да играе три сета в Пекин, с цел да реализира победа, само че въпреки всичко отстрани Екатерина Макарова с 6:4, 4:6, 6:1, с цел да се класира за трети кръг на мощния тенис шампионат от най-високата категория на WTA - Premium Mandatory. В първия си мач в китайската столица рускинята бе съкрушила Анастасия Севастова в над тричасова борба със 7:6(3), 5:7, 7:6(7), а в този момент преодоля и сънародничката си, с цел да стигне трети кръг на който и да е шампионат едвам за трети път тази година.

.@MariaSharapova triumphs 6-4, 4-6, 6-1 past Makarova in all- clash!

Advances to @ChinaOpen Third round pic.twitter.com/EfJwAhnPhh
— WTA (@WTA) October 3, 2017
Първият сет се разви потресаващо за сервиращите и бяха осъществени цели седем брейка, като Шарапова надви с 4:3 в това отношение, възползвайки се още от първия си сет-бол. Във втория тя бе пробита два пъти, а в третия не позволи грешки при своето подаване и реализира два пробива, с цел да завърши мача по безапелационен метод. 104-ата в света наниза и 8 аса против единствено 1 на Макарова, която бе по-неефективна на сервис: 62% - 54% за Шарапова при първо подаване и 45% - 38% при второ.

.@MariaSharapova provides a wall of defense #ChinaOpen pic.twitter.com/TWDHZugbOA
— WTA (@WTA) October 3, 2017
Следващата съперничка на рускинята е добре позната за нея - втората сложена в Пекин Симона Халеп, която стигна доста по-бързо до трети кръг поради отричане на Магдалена Рибарикова във втория сет на техния конфликт. Шарапова отстрани румънката в първи кръг на US Open и по този начин завоюва седмия от седемте им досегашни срещи, заради което точно този двубой се чака с най-голямо неспокойствие от третата фаза Пекин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР