Мария Сакари загуби първия си мач във втори пореден турнир

...
Мария Сакари загуби първия си мач във втори пореден турнир
Коментари Харесай

Мария Сакари с ранно отпадане във втори пореден турнир

Мария Сакари загуби първия си мач във втори следващ шампионат от Тура на Женската тенис асоциация (WТА) през този месец. Седмата в международната класация гъркиня претърпя проваляне от Дона Векич (Хърватия) с 6:7(3), 1:6 на старта на конкуренцията на твърда настилка в Сан Диего с награден фонд 757 900 $.

Сакари игра край в Парма при започване на октомври, само че през предходната седмица отпадна рано в Острава, а в този момент и в Съединени американски щати.

Векич ще играе във втория кръг против някогашната номер 1 в света Каролина Плишкова (Чехия).

Китайката Цънвън Чжън отстрани Гарбине Мугуруса, откакто испанката се отхвърли при 0:5 гейма в първия сет поради стомашно неразположение.

20-годишната Чжън, финалистка от шампионата в Токио преди две седмици, влезе в главната скица в последния миг като " щастлива губеща " от квалификациите след отказването на шампионката от " Уимбълдън " Елена Рибакина (Казахстан) поради заболяване.


Във втория кръг китайката, която е 28-а в класацията на WТА сега, ще срещне лидерката в международната класация Ига Швьонтек. Двете за последно играха на осминафиналите на " Ролан Гарос ", когато Швьонтек завоюва с 6:7(5), 6:0, 6:2 и в следствие стигна до трофея.



Осмата в схемата Даря Касаткина (Русия)нямаше особени проблеми и за час се оправи с канадката Лейла Фернандес с 6:2, 6:2. Така тя чака представителката на домакините Медисън Кийс в дуел за място на четвъртфиналите.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР