Мария Сакари се класира за втори пореден финал на силния

...
Мария Сакари се класира за втори пореден финал на силния
Коментари Харесай

Сакари и Доулхайд ще спорят за титлата в Гуадалахара

Мария Сакари се класира за втори следващ край на мощния шампионат от WTA 1000 в Гуадалахара, Мексико, откакто разруши Каролин Гарсия с 6-3, 6-0 за малко над час и 10 минути игра.


Гъркинята, която предходната година отстъпи на Джесика Пегула във финала, не остави никакви шансове на третата в схемата французойка. Сакари реализира един пробив в първия сет, а във втория бе доминантна на корта, с цел да върже " геврек " на съперничката.

В разногласието за купата тя ще се изправи против изненадващата финалистка в тазгодишното издание Каролайн Доулхайд. 111-та в света американка спря положителната серия на София Кенин за триумф със 7-5, 6-3. Победата на Доулхайд й обезпечи дебютно присъединяване на край от сходна категория и първо въобще в кариерата. Най-доброто й класиране до момента бе трети кръг на Индиан Уелс през 2018.

Сакари, която има единствено една купа и седем изгубени финала на името си, отстъпи в предходните си два разногласието за купата в шампионати от WTA 1000 - с изключение на в Гуадалахара предходната година, тя падна и от Ига Швьонтек на Индиан Уелс през 2022. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР