Мария Петкова от фондация „Лале“ казва, че чрез Деня на

...
Мария Петкова от фондация „Лале“ казва, че чрез Деня на
Коментари Харесай

Празнуваме Деня на бащата

Мария Петкова от фондация „ Лале “ споделя, че посредством Деня на бащата се споделя, че фамилията е екип и поради децата всички в него са доста значими: „ Към бащите нормално имаме особено обръщение и то е: Когато пораснат, децата ви няма да следват вашите препоръки. Ще следват модела ви на държание “.

От фондацията упорстват бащите да вземат участие интензивно в живота на децата от най-ранна детска възраст в грижите в опазването на здравето, в образованието, предава БНР. Настоява се още и бащите да имат опция да вземат двумесечен отпуск до навършване на 8 години на детето.

„ Учените са открили, че построяването на връзка с мъже от фамилния кръг - татко, дядо, вуйчо, батко - е доста значимо за бъдещото развиване на децата от позиция на тяхното самоосъзнаване. Децата, които са имали такава връзка доста по-рядко протягат ръка към опиати, доста рядко са свързани с престъпни прояви “.

На площада пред храм-паметника „ Александър Невски “ - мястото, където всяка година се отбелязва Денят на бащата - бяха паркирани колите на тези специалности, в които нормално се смята, че работят мъже.

„ Дойдохме да разгледаме колите на хората, които ни избавят - полиция, пожарна, кола за спешна помощ. Аз съм таткото. Днес е моят празник “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР