Мария Оряшкова е на 34 години и от Челопеч. Тя

...
Мария Оряшкова е на 34 години и от Челопеч. Тя
Коментари Харесай

Това бяха сълзи от щастие: първите емоционални думи на Оряшкова след приключението Игри на волята

Мария Оряшкова е на 34 години и от Челопеч. Тя е десеткратна европейска шампионка по самбо и шест пъти носителка на международната купа. Оряшкова е републиканска шампионка и вицешампион на Европа по джудо, републиканска шампионка по битка и републиканска и европейска шампионка по сумо. Има докторантура в направление “Спорт ” в Национална спортна академия. Не харесва егоцентрици и дървени философи.

Оряшкова напуща " Игри на волята " след трагична елиминационна борба против Мартин - Елвиса. Тя приключи спортната си кариера на Арената:

ВЪПРОС: Как се почувства след загубата ти на Арената?

ОТГОВОР: След загубата на Арената през днешния ден бях доста прочувствена, тъй като плачех от наслада. Не съм помисляла за загубата - да ме е гняв или да усещам някакъв негативизъм в себе си. Разплаках се, седнах на пясъка и просто желаех като фотоапарат да запечатам всеки един миг от Арената, всяко едно кътче и всеки един сантиметър. Исках да остане в съзнанието ми вечно. Това бяха сълзи от благополучие.

ВЪПРОС: Какво те накара да вземеш решението да се оттеглиш от професионалния спорт?

ОТГОВОР: Трябваше да взема доста мъчно решение дали да спра със спортната кариера и към този момент го бях взела за себе си. Споделих го за първи път тук. Знам, че ще би трябвало да се сблъскам и на открито, само че не се опасявам и от това.

ВЪПРОС: Как се почувства, когато екипът те приветства?

ОТГОВОР: Когато екипът ме приветства усетих топлината, усетих невероятните думи, силата на Арената, усетих всичко по какъв начин настръхва по тялото ми и си казваш: “Не беше на вятъра всичко това ”.

ВЪПРОС: Какво е мнението ти за постъпката на Ситнилска?

ОТГОВОР: Знам, че ще стане доста скандално. Не желая да храча по другите спортисти. Ние сме като едно семейство. Знам, че доста хора ще бъдат разочаровани. Предпочитам да не разясня това нещо, а да оставя на другите да преценяват.
 Най-емоционалните моменти на Мария Оряшкова в  Най-емоционалните моменти на Мария Оряшкова в  Най-емоционалните моменти на Мария Оряшкова в  Най-емоционалните моменти на Мария Оряшкова в
ВЪПРОС: Смяташ ли, че би трябвало да желае амнистия от феновете?

ОТГОВОР: Смятам, че всички Амазонки би трябвало да желаят амнистия на феновете, на хората, тъй като ние бяхме едно племе и без значение, че имаше един провинен, всички бяхме част от това нещо. Така че, ще желая амнистия на всички, които бяха наранени или бяха разочаровани от нас.

ВЪПРОС: Ако трябваше да останеш на уединен остров с трима от участниците, кои биха били те?

ОТГОВОР: Ако трябваше да остана на уединен остров с някои от участниците... това ще са Виктория, Момчил и може би.... Вили. Не я познавам, само че просто желая да си поговорим и знам, че е доста мощна, доста борбена и знам, че доста неща мога да науча от нея.

ВЪПРОС: Като последната останала от Амазонките, какво би желала да кажеш на всички дами, които гледат?

ОТГОВОР: За първи път в " Игри на волята " имаше напълно женско племе. Надявам се да сме оправдали упованията на дамите, че ние сме мощни, че ще се оправим, че колкото и да ни е мъчно, в никакъв случай няма да склоним глава. Надявам се повече дами да съберат храброст и да си подадат документите за идващия сезон. Жените имаме невероятни качества и Арената на " Игри на волята " е мястото, където можеш да ги откриеш и да ги докажеш. Да вдъхновиш и да дадеш образец, че може да бъдем мощни. Не единствено физически, а и душевен, прочувствено... по всякакъв начин.

ВЪПРОС: Има ли жена в " Игри на волята ", която може да завоюва?

ОТГОВОР: Има жена от останалите, която може да завоюва и това е Виктория. Аз ѝ го поисквам от сърце.
 Най-емоционалните моменти на Мария Оряшкова в  Най-емоционалните моменти на Мария Оряшкова в  Най-емоционалните моменти на Мария Оряшкова в  Най-емоционалните моменти на Мария Оряшкова в
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР