Мария Монтесори. Първата жена, завършила медицина в Италия. Родена през

...
Мария Монтесори. Първата жена, завършила медицина в Италия. Родена през
Коментари Харесай

Романът „Учителка на новото време“ разказва за живота на знаменитата Мария Монтесори

Мария Монтесори. Първата жена, приключила медицина в Италия. Родена през XIX век, нейните писания се четат до през днешния ден. Нейните способи се ползват и през днешния ден. Как това младо момиче стига до върховете на специалността, заобиколено от мъже? Как съчетава живота на дамата с активността на учения? Какви жертви принася в нозете на науката, с цел да реализира концепциите си в името на децата? Все въпроси, чиито отговори авторката Лаура Балдинидавав романа си „ Учителка на новото време “, който към този момент близо година не слиза от влиятелната бестселър ранглиста на списание „ Шпигел “.У нас пък излизането на книгата слага начало на нова тематична поредност на издателство „ Емас “ – „ Бунтарки “. Те живеят в мъжки времена. Те не се помиряват с отреденото им място в кухнята. Те не са единствено майки и домакини. Те са предопределени за велики каузи и – разкъсвани сред любовта и предопределението си – се борят за равно място в обществото, в специалността и в историята. Те са оповестили протест на разпоредбите и на порядките. Без тях, дамите на XIX век, историята през днешния ден нямаше да е същата.
Първата „ бунтарка “ в заплануваната „ многолюдна “ поредност е дамата, оставила диря в педагогиката и педиатрията до през днешния ден. Мария, единствената щерка на заможния чиновник във Финансовото министерство на Италия Алесандро Монтесори, е избрала твърдо своя път – да следва медицина и да се устоя сама, вместо да се омъжи за съсловно подобаващ мъж, който да ѝ обезпечи разточителен живот.
 Свирепа зима е новата трилър сензация на Дания " Свирепа зима " е новата трилър сензация на Дания
Мощна детонация в сърцето на Копенхаген. Брутално ликвидиране в закътано датско градче. Умишлен палеж в локален бежански център. Какво би м...
Единствена студентка във факултета, Мария е подложена на присмеха на своите състуденти. Тя има право да влезе в залата, откакто другите са заели местата си, и да седне най-отзад. Дори часовете по анатомия би трябвало да взема сама, защото е непочтено да гледа голи тела в наличието на мъже. Талантлива и упорита, девойката приключва с отличие. И стартира работа в детска психиатрия. Срещата с децата, подхвърлени от своите родители и отглеждани без всякаква съпричастност, я поразява и дефинира ориста ѝ – да работи за развиването на дребните несретници.
Работата в болничното заведение я среща и с огромната обич – Джузепе, мъжът съидейник. Но когато се стига до брак, Мария схваща, че би трябвало да избира сред специалността и фамилията. И тя взема най-тежкото решение в живота си...
Лаура Балдини е литературният псевдоним на Беате Мали. Писателката е родена във Виена и е приключила детска педагогика. Първоначално работи като възпитателка в детска градина.
През 2007 година печели стипендия на града Виена за написването на първия си исторически разказ – „ Акушерката на Виена “. В същото време тя изкарва образование за работа с деца със специфични потребности, след което се посвещава на помощта на децата с аутизъм и на техните фамилии.
 На независимост! - настоящ и трогателен разказ " На независимост! " - настоящ и трогателен разказ
Този януари от издателство „ Емас “ ни показват един извънредно занимателен, настоящ и трогателен разказ – „ На...
Интересът към живота и метода на Мария Монтесори, лекарката и педагожка, чиято орис е обвързвана с проблематичните деца, съпътства Беате Мали през цялото ѝ професионално развиване и намира своя израз в извънредно сполучливия разказ „ Учителка на новото време “.
Писателката живее във Виена със брачна половинка си и с трите им деца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР