Мария Куманова е майка на син, зависим от цели 14

...
Мария Куманова е майка на син, зависим от цели 14
Коментари Харесай

„Друсан чай“ е новият хит сред учениците: Последствията може да са зловещи!

Мария Куманова е майка на наследник, подвластен от цели 14 години. Пита се къде е сбъркала – синът й почнал да се дрогира като младеж. В момента е на 30 години. Тя разгласи, че всякога й обещавал да спре и тя му вярвала.

Нещата почнали да се утежняват поради честата приложимост. Той отключил психологични болести, както и агресивното държание. Младежът бил лекуван наложително за 3 до 6 месеца. Според нея институциите не оказват помощ и поради това основала фондация, в която да оказва помощ на родители като нея. Категорична е, че най-голямата опасност са дизайнерските дроги.

Председателят на Общинския съвет по наркотични субстанции в Бургас Роси Димова разяснява, че чаят е билка, а „ върху билката се прави формула с ацетонов разтвор, който се издухва по този начин се оставя разтворът, който е изработен, впръсква се върху самия чай, върху самата билка, естествено доста неравномерно “. Тя прибавя, че това е на ниска цена и се предлага на младежите. Най-често се пуши под формата на цигара.

Майката на подвластния 30-годишен мъж споделя, че родители търсят помощ за малолетните си деца, а такова лекуване за тях – нямало. Според данни на Министерството на вътрешните работи най-често друсаният чай се приготвя в циганските махали.

„ Най-често установяваме, че конфискуваният друсан чай реагира на метамфетамин и амфетамин. Всъщност какво съставлява „ друсания чай “, това е една елементарна билка която дилърите третират с разнообразни субстанции и откакто ги обработят ги пускат на пазара за лицата, които ги използват. Но желая да отбележа че самата приложимост на друсан чай е доста рискова за здравето на хората “, акцентира началникът на Отдел „ Наркотици “ към ОДМВР-Бургас Иван Маринов.

Според последната информация смъртните случаи при подрастващите са в следствие не от свръхдоза, а от психологично положение, довело до самоубийство. От Министерство на вътрешните работи допълват, че най-употребяваният опиат измежду учениците остава марихуаната, само че с бързи темпове я настига „ друсаният чай “.

Източник: Нова телевизия

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР