Мария и философският камък Димана и Виктор са шампиони от

...
Мария и философският камък Димана и Виктор са шампиони от
Коментари Харесай

Успелите деца на Пловдив

Мария и философският камък Димана и Виктор са първенци от първолаци Ученички от Руската са №1 по италиански

Те са бъдещето на Европейската столица на културата, само че заемат местата си на сцените още от през днешния ден. Талантливите деца на Пловдив с лекост печелят състезания, съревнования и шампионати по света и у нас. В спорта над всички са международните шампионки по троен скок Алекс Начева и по шахмат - Виктория Радева, олимпийският първенец по спортна пукотевица Кирил Киров, както и редица други, на чиито достижения „ Марица " ще отдели особено внимание.

В изкуствата обаче пловдивските дарования по традиция съумяват да се развихрят най-силно. Малките музиканти, художници, артисти, поети, математици, учени и прочие, които смайват с достиженията си, са неопровержимо доказателство за съхраненото качество на локалното обучение. Дори и в най-тежките години на рецесията, когато хиляди от образовани и готови хора избягаха от града, учителите с възрожденски жар съумяха да запазят и да предадат знанията на идващите генерации.

Макар да са надалеч от прожекторите на медиите, десетки преподаватели под тепетата въодушевяват и построяват бъдещите водачи и звезди във всички области. Днес Пловдив постепенно възстановява блясъка си и стартира да се съпоставя с предишното си великолепие. А точно - в младото потомство са съсредоточени очакванията, че градът ще се трансформира в културна столица освен за година, само че и за десетилетия напред.

" Марица " избра няколко от най-ярките дарования под тепетата, за които да опише, и ще разгласява публикации и за останалите гении, с които всички пловдивчани се гордеем.

2018 година бе извънредно мощна за четирите зашеметяващи пловдивчанки от 4Magic. Звездите на Арт Войс Център с началник Руми Иванова, записаха най-слушаната ария в българския ефир за годината - „ Together " ( " Вечерай, Радо " ). Вторият им сингъл „ Колко ми липсваш “ също непосредствено попадна в топ 10.

Друго от дарованията на Арт Войс Център - Ивана Муцова, надделя противниците си в музикалните състезания „ Златен ключ " (за франкофонска песен) и „ Музикален подтик ". Сега Ивана сграбчва сърцзата на феновете на „ Гласът на България ".

16-годишният тромпетист Георги Грозев безапелационно завоюва първа премия от Международния конкурс " Golden Classical Music Awards " в Ню Йорк и очарова публиката с осъществяванията си в Карнеги Хол.

Преди броени дни пък 7-годишният пианист Борис Дюлгеров завоюва Международния конкурс за пианисти VIVAPIANO` 2019. Той учи при преподавателката Росица Грозданова в национално читалище „ Цар Борис ІІІ и кралица Йоанна 1931 година "

Друг неповторим пловдивски гений - 14-годишният пианист Борис Биков е печелил голям брой състезания, а последното му достижение е второто място на Международния клавирен конкурс в Ница.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР