Мария Гулегина: Вагнер не е музика, а философияЗа да може

...
Мария Гулегина: Вагнер не е музика, а философияЗа да може
Коментари Харесай

Мария Гулегина: Вагнер не е музика, а философия

Мария Гулегина: Вагнер не е музика, а философия
За да може човек да разбере Вагнер и да го реализира би трябвало да има доста добър опит в италианската школа, само че най-важното е човек да е узрял духовно. Това сподели на конференция в Софийската опера и балет световноизвестното сопрано Мария Гулегина, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Руската оперна прима е у нас по покана на шефа на операта акад. Пламен Карталов и ролята й на Кундри в операта „ Парсифал ”. Представленията са на 30 януари и 1 февруари.

Най-важното за актьора е да откри в ролята това, което на него му е най-интересно да покаже на публиката. Това не е просто да се покажат някакви придвижвания, някакви звуци. Това наложително би трябвало да е някакъв прочувствен повод. Но най-важното е да покаже пред публиката концепцията на композитора ”, сподели сопраното, което от 35 години е на сцена и чак в този момент се осмелява да стартира да извършва Вагнер.

Според съветската оперна прима комплицираното и характерното при този композитор са огромните и разнообразни шпации, които могат да навредят на един млад глас. Тя добави още, че години наред отказвала да пее Вагнер, само че когато получила предлагането на акад. Пламен Карталов да взе участие в „ Парсифал ” решила да се запознае с гено, гледала постановката и най-после се решила направи тази крачка, като преди този момент се записала на курс по немски.

Директорът на операта акад. Пламен Карталов разкри, че през новия сезон възнамерява да сложи „ Тоска ” и „ Турандот ”, в които Гулегина ще бъде поканена да вземе присъединяване./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР