Мария Гроздева е най-титулованият български спортист от Олимпийски игри. През

...
Мария Гроздева е най-титулованият български спортист от Олимпийски игри. През
Коментари Харесай

Мария Гроздева: Всичко се преодолява, важното е да не се пада духом!

Мария Гроздева е най-титулованият български състезател от Олимпийски игри. През 2019 година в Пекин тя завоюва своя 18-и златен орден в надпревари за Световната купа, откакто победи в дисциплината 25 метра състезателен револвер и си обезпечи 7-мо присъединяване на Олимпийски игри. Гроздева има и най-вече извоювани олимпийски медали - общо 5, от които 2 златни (Сидни 2000 и Атина 2004 г.) и три бронзови (Барселона 1992, Атланта 1996 и Атина 2004 г.). Така за първи път в историята в Токио 2021 български състезател ще има присъединяване на седма Олимпиада.

Освен че отговори на въпросите, тя показа и рецептата си за кекс пред Пресклуб " България ", чиято анкета " Спортист на месеца " е печелила рекордните 12 пъти. Ето какво сподели Мария Гроздева в новата графа на Пресклуб “България “ “Един ден на... “

- Мария, по какъв начин одобри решението на МОК да отсрочи провеждането на Олимпийските игри през 2021 г?
- Решението на МОК за отсрочване на Олимпийските игри бе изцяло разумно. Не съм го приела нито с наслада, нито с отчаяние – по-скоро с схващане и примирение.

 Наградиха Мария Гроздева за състезател на месец април @@@

- Как ще продължи твоята подготовка за Олимпийските игри? Има ли обезпечено финансиране за идващите месеци, по кое време ще бъде ясна твоята удължена с още една година стратегия?
- Подготовката ще продължи както съм я правила през съвсем цялата си кариера. Една година не е от огромно значение. Не е ясно към момента каква ще бъде програмата на Международната федерация, само че със сигулност ще бъдем готови за надпреварите, когато и да са те. Не кроя проекти към този момент за далечно бъдеще.

- Как се подготвяте в изискванията на изолираност – какво ви харесва и какво не при подготовката у дома?
- Приемам обстановката като една по-дълга отмора. За момента сме си у дома всички. Отдавна си мечтаех за този миг да сме по-дълго дружно с децата. Преоткрих, че съм доста добра в кухнята.

- Кое е обичаното ти ядене и какво най-вече харесват децата? Имаш ли попадения " в десетката "?
- Да, децата доста харесват да им подготвям кекс – върша го страховит! Също по този начин доста хубаво сготвям и винен кебап.
 Наградиха Мария Гроздева за състезател на месец април @@@

- Каква е рецептата за “олимпийски” кекс?
- Едва ли мога да изненадам някого, само че когато се направи както би трябвало – в действителност става превъзходен. Продуктите са: яйца 4 броя, кисело мляко 200 грама, брашно 2 чаени чаши, захар 1 чаена чаша, олио 1/2 чаена чаша, ванилия 1 брой, сода за самун 1 чаена лъжица, бакпулвер 2 чаени лъжици,пудра захар 2 супени лъжици. Разбива се с миксер захарта и яйцата, прибавям кисело мляко, в което е разбъркана содата, прибавям олио и ванилия и още веднъж се бърка. Пресява се брашното дружно с бакпулвера и по малко се прибавя, като се бърка до приемането на гладка примес. Добавям орехи и стафиди и пека на 180 градуса към 40 минути. Сед като изстине се поръсва с пудра захар.

- Поддържате ли контакти с вашите съотборници, обменяте ли хрумвания и методика за по-ефективна подготовка и възобновяване?
- Чувам се с сътрудниците – добре са всички. Ясно е, че доста неща ще се трансформират, само че ще се приспособяваме. Важното е да сме живи и здрави, да се съхраним душевен, останалото ще се подреди.

- Как протича един елементарен ден на Мария Гроздева в изолираност?
- Денят минава бързо, изключително като гледаме някой забавен сериал. Тренирам у дома, само че не с оръжие.

- Има една българска сентенция " Всяко зло за положително ". Кое е положителното за теб в тази обстановка?
- Доброто за мен е, че в този момент съм повече време с децата, което постоянно ми е липсвало. Тревожа се за хилядите хора, които ще останат без работа и приходи, само че съм сигурна, че в подобен миг всеки ще осъзнае какъв брой мощен може да бъде и всичко се преодолява, единствено да не се пада духом. И мисля, че това ще бъде положителното за всички. Дай Боже, да сме живи и здрави!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР