Мария Габриел за влизането ни в Шенген: Исторически ден, защото

...
Мария Габриел за влизането ни в Шенген: Исторически ден, защото
Коментари Харесай

Мария Габриел за влизането ни в Шенген: Исторически ден, защото е в резултат на обединение


Мария Габриел за влизането ни в Шенген: Исторически ден, тъй като е вследствие на обединяване.

Смятам, че всички сме очевидци на миг, който е неповторим.

Той е единствен, тъй като няма доста моменти в живота на всеки един от нас, който е реализиран вследствие на обединяване и доста работа.

Искам да благодаря на всички – държавни управления, гранична полиция, всички екипи за неуморния труд. 

Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел, която взе присъединяване в церемонията по влизането на България в Шенген по въздух и вода на Летище София, съобщи кореспондент на Novini.bg.

„ Този ден е и единствен, тъй като през днешния ден България към този момент не е единствено наблюдаващ на протичащото се в шенгенското пространство. България към този момент ще взима значими решения, ще има ползотворно присъединяване и ще укрепва шенгенското пространство. С България всички жители на Шенген ще се усещат по-сигурни. Този ден е исторически, тъй като ние демонстрираме какво значи сигурност посредством съдействие. Тук желая да благодаря особено на Европейска комисия, испанското и белгийското председателство на Европейски Съюз, на всички страни членски, които ни поддържаха. Шенгенското пространство е едно от най-големите постижения на Европейски Съюз. Днес е исторически миг, тъй като България става част от него. България става част от общественост на милиони хора, пътуващи свободно. Да ни е честити Шенген и дано всички дружно да продължим до крайната цел – унищожаване на инспекциите по сухопътните граници “, сподели още Мария Габриел.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР