Мария Габриел се среща с ПП/ДБ: Какво се разбраха. Първо

...
Мария Габриел се среща с ПП/ДБ: Какво се разбраха. Първо
Коментари Харесай

Мария Габриел се среща с ПП/ДБ: Какво се разбраха


Мария Габриел се среща с ПП/ДБ: Какво се схванаха. Първо ще бъде да импортирано искане към Висш съдебен съвет за оставката на основния прокурор.
„ Вярвам, че заставаме един пред различен
с ясното схващане за отговорността, която носим пред България. Само с разговор може да се гради доверие сред сътрудници. Предизвикателството в този момент е да водим подобен разговор, който да извърши със наличие думите
упоритост, престиж, ангажимент.
Съставяне на работещо държавно управление е първата крачка в тази посока и приоритет номер едно. Търсим основа за работещо проевропейско държавно управление с ясни цели за постигането му “.

Това сподели претендентът на ГЕРБ-СДС за министър председател – Мария Габриел, на среща с представители на „ Продължаваме промяната “-„ Демократична България “.
„ По отношение на правосъдната промяна
се чуха разнообразни тълкования във връзка с основния прокурор. Първото, което ще направи министър на правораздаването в държавно управление с министър председател Мария Габриел, е да внесе искане към Висш съдебен съвет за оставката на основния прокурор “, съобщи тя.

„ Това искане не е за персонална смяна, а за връщане на доверието на българските жители във фигурата на основния прокурор, за усмиряване на напрежението. То би било ясна крачка, заявка за цялостна правосъдна промяна “, акцентира Габриел.
Тя още веднъж очерта целите, по които ще
работи, в случай че бъде определена за министър-председател.

Те са: основаване на работещо държавно управление и нормализиране работата на институциите; стабилизиране на обществените финанси и приемане на бюджет за 2023; правосъдна реформа; справяне с инфлацията; приемане на България в еврозоната; превъзмогване на двугодишното забавяне по оперативните програми;
възстановяване на сигурността на българските жители
– превъзмогване на битовата престъпност и войната по пътищата; рационализация в областта на образованието, науката, нововъведенията, културата, в стратегически браншове, свързани със зеления и цифровия преход, в това число цифровизация на обществения сектор; превъзмогване на районните разлики посредством целеустремено
деяние за стимулиране на умения съгласно потребностите
на пазара на труда; запазване и възстановяване на здравето с ефикасна здравна политика, дейно присъединяване на България в европейската задача за битка с рака и проекта за деяние за битка с рака, справяне с провокациите с предварителната защита, достъпа на лекуване, както и новите технологии и прецизната медицина.

Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР