Мария Габриел подаде официално заявление, че няма да участва в

...
Мария Габриел подаде официално заявление, че няма да участва в
Коментари Харесай

Отиваме към втори мандат, ако НС подкрепи отказа на Габриел за премиер

Мария Габриел подаде публично заявление, че няма да взе участие в парламентарна процедура по желание на министър председател и няма да предлага конструкция и състав на Министерски съвет, съобщи кореспондент на БГНЕС.


След внасянето на декларацията на Мария Габриел с отвод да бъде министър председател, следва гласуването на това решение в Народното събрание. При единодушие от народните представители, ще се отключи идната конституционна процедура, а точно връчване от президента Радев на втори мандат за сформиране на държавно управление, в тази ситуация на втората политическа мощ ПП-ДБ. Те ще имат 7 дни да предложат състав на кабинет, отпред с техен министър председател и да върнат мандата на президента изпълнен или несбъднат.

Ако вторият мандат бъде върнат от ПП-ДБ несбъднат, президентът Радев ще реши на коя парламентарна група да връчи третия мандат. Ако и с третия мандат не може да се сформира кабинет, тогава президентът ще издаде декрет за насрочване на предварителни избори.

БГНЕС напомня, че първият мандат за сформиране на държавно управление бе връчен на ГЕРБ-СДС, които в продължение на сделката си с ПП-ДБ за ротационен кабинет, върнаха изпълнен мандата на президента. От ПП-ДБ обявиха, че министрите в този посочен кабинет не са били дали единодушие и си направиха отказ. След едноседмични договаряния или по-скоро липса на такива, претендентът на ГЕРБ-СДС Мария Габриел внесе в деловодството на Народното събрание декларация, с която се отхвърли да бъде министър председател. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР