Мария Габриел, номинирана за премиер от ГЕРБ - СДС, обявяви

...
Мария Габриел, номинирана за премиер от ГЕРБ - СДС, обявяви
Коментари Харесай

Мария Габриел обяви приоритетите си - амбициозен план на три ААА за изход от политическата криза

Мария Габриел, номинирана за министър председател от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, обявяви пред парламентарната група на обединението целите си, които съставляват упорит проект за излизане от политическата рецесия.  " Посланието ми е да работим дружно с българска тактика на трите ААА - упоритост, престиж, ангажимент ", разкри тя.

 

" Амбиция да покажем, че сме способни да съставим държавно управление с екип, чиито решения не се спускат, а се основават и извършват взаимно. Авторитет на България е Европа - да участваме в процесите в Европейски Съюз. Ангажимент към българите, да работим по този начин, че хората да имат по-спокойно всекидневие и по-достоен живот. Искаме да водим разговор, който да извърши със наличие тези думи, ще си задаваме и неуместни въпроси. Чрез разговор ще се преодолеят разлики, с цел да утвърдят сплотяващото. Правителството би трябвало да е знак на упоритост, престиж и ангажимент ", разяснява тя.

 

На първо място е предложение пред Висш съдебен съвет за освобождение на основния прокурор Иван Гешев, делене на КПКОНПИ, извършване на съюзническите отговорности към НАТО, реализиране на участие в Шенген и еврозоната.

 

" Първото ми искане ще е правосъдният министър в моето държавно управление да внесе във Висш съдебен съвет искане за освобождението на Иван Гешев поради уронване престижа на правосъдната власт ", бяха точните думи на Мария Габриел.

" Искам да благодаря на ПГ на ГЕРБ-СДС за поддръжката. За мен е същинска чест да застанем пред цяла България и да кажем, че желаеме работещо държавно управление ", продължи кандидат-премиерът на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили на среща с парламентарната група.

 

Изправям се с усеща на горделивост и невзискателност дружно с вас, тъй като в последните 14 години сме работили и реализирали резултати и в границите на моите действия, свързани със законодателната и изпълнителната политика на Европейски Съюз. Днес обаче стоя пред вас с възприятие за огромна отговорност, която всички ние носим пред българите.

 

Ключовата дума на срещите ни с партиите ще бъде разговор - по съответни цели в кратковременен и средносрочен проект.

 

За да ги осъществим, имаме потребност от работещо държавно управление, носещо отговорност ", акцентира тя.

 

" Трябва ни мощен екип, в който решенията не се спускат. Трябва ни престиж в Европа. Ще имаме престиж, в случай че участваме пълноценно във взимането на решения там. Трябва да работим за по-спокойно всекидневие и по-достоен живот. Правителство, знак на упоритост, престиж и ангажимент.

 

На първо място в целите ни е работещо държавно управление.

 

Второ, стабилизиране на обществените финанси и приемане на бюджета.

 

Трето, приемане на нужните закони за правосъдната промяна, разделянето на КПКОНПИ и управлението на основния прокурор ", съобщи Мария Габриел.

" Трябва да се стигне и до конституционна промяна, която ще изисква доста работа от Министерски съвет, Министерство на правораздаването и Народно събрание ", добави Габриел.

Мария Габриел отбеляза, че приемането на България в еврозоната е измежду главните й цели, а датата ще зависи от бюджета и недостига му.

" Трябва да се извърши Плана за възобновяване и резистентност. Приоритет е подобряването на сигурността на българските жители, превъзмогване на битовата престъпност, участието в Шенген. Трябва да съблюдаваме уговорките ни към участието в НАТО. Имаме краткосрочни и незабавни неща.

 

Ускоряване на присъединяване на България в стратегиите, свързани с модернизацията на страната - просвета, обучение, цифровизация. Ключови са вложенията в младежите. Това значи съвременно и новаторско обучение ", заключи Габриел.

 

Габриел уточни, че приоритет ще бъде и справяне с инфлацията и растежа на цените, както и приемане на България в Еврозоната.

Кандидатът за министър председател ще се срещне през днешния ден с представители на партиите в Народното събрание.

След края на ревюто на Габриел, сътрудниците ѝ от групата на ГЕРБ-СДС ѝ ръкопляскаха.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР