Мария Габриел лично обещала на Николай Денков да не внася

...
Мария Габриел лично обещала на Николай Денков да не внася
Коментари Харесай

Габриел лично обещала на Денков да не внася я имена на министри, които не са съгласувани, а после го направи

Мария Габриел персонално дала обещание на Николай Денков да не внася имена на министри, които не са съгласувани. След това обаче го направила, а той научил от медиите какъв е листата с имена. И освен това – министър председателят в оставка излезе и с забавната версия, че пиарът на ГЕРБ ги е изгонил от договарянията.

„ Вчера до 13 часа бяхме на договаряния. Тогава влезе пиарът на ГЕРБ-СДС и сподели на преговорния екип „ време е да станете и да си тръгнете “. Аз научих, че има лист с имена на министри от медиите. Нещо повече – преди този момент и в персонален диалог с госпожа Габриел, по време на договарянията категорично я поптахме: „ Нали няма да внесете имена, които не сме съгласували? “ Отговорът беше: „ Не това няма да стане. Това няма да съм аз. “ Това сподели Мария Габриел “, съобщи Денков.

Той въпреки всичко таи вяра, че може ГЕРБ и Политическа партия да се върнат на масата за договаряния

„ Вчера Мария Габриел направи нещо, което не трябваше да прави, само че аз ѝ вярвам. България има потребност от държавно управление, което работи по осъществяване на управническа стратегия. Не виждам друга настройка, съобщи Денков и изрази мнение, че договарянията с ГЕРБ-СДС би трябвало да продължат. „ Не съм сигурен, че другите политици от ПП-ДБ са на това мнение. “

Денков не знае кой стои зад решението Габриел да отиде при Румен Радев със лист, който не е координиран.

„ Това, което знам, е, че договарянията бяха прекратени в първия ден от този 7-дневен мандат. Всъщност сега бяхме стигнали съвсем до края. Ние обсъждахме един-единствен министър и няколко благоприятни условия за второто лице. И три до четири параграфа, които трябваше да се доуточнят по съглашението. Имаше задоволително време. През цялото време казвахме: „ Нека да довършим този развой “. Но някой различен дръпна шалтера и изпрати госпожа Габриел при президента с този лист “.

Той е изпратил копия от декларацията си за противоречие с предложенията до Народното събрание и до президента

Относно името на противоречивия министър, за който са били финалните полемики, Денков съобщи:

„ Не желая да влизам в тази кухня, тъй като към момента се надявам, че разсъдъкът ще надделее. Все още имаме пет дни, в случай че считаме, че днешния ден сме го изгубили, да довършим договарянията по някакъв рационален метод “.

Вчера един по един министрите на ПП-ДБ се отдръпнаха с заявления

След като Мария Габриел върна на президента Румеен Радев изпълнен първия изследователски мандат, парламентарната група на ПП-ДБ се събра на съвещание в централата си. На влизане в постройката министър председателят Николай Денков избегна въпросите на публицистите и сподели единствено: „ Това е кабинета на ГЕРБ-СДС, не е кабинет, координиран с ПП-ДБ, съглашението не е в съгласие с нас “.

Кирил Вътев пък съобщи от своя страна, че е сюрпризиран, че е препоръчан за министър в кабинета на Мария Габриел. И добави: „ Аз съм поканен като специалист. Не вземам участие в партийни и парламентарни групи “.

Източник: bTV
Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР