Мария Габриел: Категорично осъждаме бруталните терористични атаки на Хамас“ в

...
Мария Габриел: Категорично осъждаме бруталните терористични атаки на Хамас“ в
Коментари Харесай

Мария Габриел: Категорично осъждаме бруталните терористични атаки на „Хамас“ в Израел

Мария Габриел: Категорично осъждаме бруталните терористични офанзиви на „ Хамас “ в Израел. Това съобщи вицепремиерът в София. В Централната синагога в столицата се проведе . Министърът на външните работи изрази откровени съболезнования за жертвите и техните фамилии.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков уточни, че с нашите братя, евреи, сме делили тежки мигове в историческата си съдбовност. „ Ние сме изключително чувствителни и споделяме драмата и трагизма на този злокобен непровокиран акт против Израел. Седми октомври ще остане в историята  като това най-зловещо изражение на библейската хилядолетна битка сред положителното и злото, съобщи той.

Желязков напомни, че Народното събрание одобри декларация в поддръжка на Израел. По думите му това не е елементарен политически акт на взаимност, а човешка поддръжка.
Скърбим за нашите братя и сестри през днешния ден,
на този ден на печал и се молим за душите на починалите, на живите, за всички, които ще проведат справедливата борба против тероризма, сподели Желязков.

В тези тъжни дни след ужасяващата терористична офанзива на „ Хамас “ против Израел
отдаваме своята дълбока респект към паметта на всички почтени жертви,
сподели президентът Румен Радев.

Сцените на брутална свирепост и принуждение, на поругаване на човешкото достолепие отприщиха вълна от яд и отвращение по целия свят, добави той.

Радев изрече съболезнования към всички български евреи, към всички хора от Държавата Израел и по света, изгубили близки и другари в този невиждан по жестокостта си акт. И най-важното, желая да изразя своята откровена вяра, че жителите, взети за заложници, допустимо най-скоро ще се завърнат живи и здрави, добави президентът.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР