Мария Бакалова, Стефани Кирякова, проф. д-р Илиян Иванов и д-р

...
Мария Бакалова, Стефани Кирякова, проф. д-р Илиян Иванов и д-р
Коментари Харесай

Вижте кои са новите Почетни граждани на Бургас

Мария Бакалова, Стефани Кирякова, проф. доктор Илиян Иванов и доктор Дана Проданова са новите почетни жители на Бургас . Това стана ясно по време на постоянното съвещание на Общинския съвет, след нескончаем спор по тематиката.

Мария Бакалова е българска актриса , родена в Бургас. Завършила е Националното учебно заведение за музикално и театрално изкуство „ Проф. ПанчоВладигеров “ в града със компетентност „ Актьорско майсторство за трагичен спектакъл “ и втора компетентност „ Флейта “. През 2019 година приключва Националната академия за театрално и кино изкуство (НАТФИЗ) “Кръстьо Сарафов ”, гр. София в класа на проф. Иван Добчев. Получава своята най-голяма популярност като изпълнителка на ролята на Тутар Сагдиев, щерка на измисления казахстански кореспондент Борат Сагдиев в псевдодокументалния комедиен филм „ Борат 2 “. Играта на Бакалова е високо оценена от критиците: списание IGN назовава появяването на актрисата във кино лентата „ фантастична находка “, а Джъстин Чанг, кинокритик на LA Times, споделя, че е „ страхотна “ във кино лентата. За актьорската си игра във кино лентата „ Борат 2 “ е спечелила три доста влиятелни награди за най-хубава поддържаща женска роля през 2021 година – на Лондонския кръг на кинокритиците, на Националното общество на кинокритиците (САЩ) и на Обществото на онлайн филмовите кинокритици. За брилянтната си актьорска игра Мария Бакалова е номинирана за „ Златен глобус “ в категорията „ Най-добра актриса във кино комедия или мюзикъл “ дружно със международно известните актриси: Мишел Пфайфър, Аня Тейлър-Джой, Кейт Хъдсън и Розамунд Пайк.

Решението за това младата актриса да стане почетен жител на Бургас бе признато с 36 гласа „ за “ , 2 – „ въздържал се “, както и 2 – „ срещу “.

Стефани Кирякова също е родена в Бургас. Започва да тренира художествена гимнастика през 2006 година в клуб „ Черноморец “. В продължение на 3 години се образова под управлението на треньора Ана Бошева. Предвид качествата, които демонстрира, тя взема решение да я реалокира от подготвителната група при по[1]големите девойки и поверява развиването ѝ на треньорката Мария Калангерова. Резултатите не закъсняват, а кариерата на Стефани върви във възходяща линия. Доказателство за това са множеството медали, които завоюва като самостоятелна състезателка в другите възрастови групи на държавни шампионати и интернационалните шампионати. От 2016 година Стефани Кирякова е включена в Националния тим на България за дами - отбор, в който се утвърждава като титулярка. Бронзова медалистка е на международните шампионати в София през 2018 година и в Баку през 2019 година. Световна шампионка на 5 обръча от София за 2018 година. Върхът в блестящата кариера на Стефани Кирякова е първата за България олимпийска купа с ансамбъла на България на олимпиадата в Токио през актуалната година. Стефани Кирякова е образец за всички гимнастички, които вървят по нейния път. Пример за това, че с доста хъс, труд, невероятна упоритост и разсъдък може да се доближи до най-високия връх, а точно – олимпийска купа, извоювана за България, за Бургас.

Решението сполучливата гимнастичка да бъде удостоена с почетното звание бе признато с 44 „ за “, 1 – „ въздържал се “.

Двамата български лекари - Проф. доктор Илиян Стоянов Иванов и Д-р Йорданка (Дана) Петкова Проданова , са привлечени като асоциирани продуценти на кино лентата „ Дълбоко чувство “ през октомври 2018 година. Тогава те декларират, че това е упорит и автентичен план, който ще остави трайна диря в света на киното. Те са решили да финансират продукцията, откакто са видели сюжета, който дефинират като неповторим, учреден на персонален опит и представящ ежедневни проблеми, които могат да имат по-универсално значение. Това е първата кинолента в историята на изкуството, в която е нает кьорав и ням артист. Сценарист и режисьор на кино лентата е Дъг Роланд, а изпълнителен продуцент е Марли Матлин – носителка на „ Оскар “ и „ Златен глобус “ за най-хубава актриса. Късометражната лента има към този момент 15 оценки, показана е пред друга аудитория и на всички места е добре призната.

Двамата лекари станаха почетни жители на Бургас с 28 гласа „ за “, 9 – „ взъдържал се “, както и 3 – „ срещу “.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР