Мариупол е украински град в Донецка област, който бе окупиран

...
Мариупол е украински град в Донецка област, който бе окупиран
Коментари Харесай

Путин е посетил Мариупол, според Кремъл

Мариупол е украински град в Донецка област, който бе окупиран от съветските сили от май предходната година.

Президентът на Русия Владимир Путин е направил работно посещаване в Мариупол, предадоха международните организации, като се позоваха на съветски медии, които цитираха Кремъл.

Мариупол е украински град в Донецка област, който бе окупиран от съветските сили от май предходната година.

Путин е летял до Мариупол с хеликоптер, заяви ТАСС, като се базира на Кремъл. После с кола, Путин е прекосил няколко региона на града, като е спирал на разнообразни места, приказвал е с жителите, разгледал е разнообразни обекти, разяснява организацията. А Ройтерс добавя, че Путин самичък е карал колата.

 

По време на това пътешестване с него е бил и вицепремиерът на Русия Марат Хуснулин, който е уведомил Путин за хода на възстановителните и строителните работи в Мариупол и покрайнините му, показва ТАСС.

Пресслужбата на Кремъл оповестява още, че Путин е провел и заседание в командния пункт на специфичната военна интервенция в съветския град Ростов на Дон, съобщи ТАСС. Тази аудиенция там е била осъществена на 17 март. Съпровождали са го съветският министър на защитата Сергей Шойгу и началникът на генералния щаб на съветските въоръжени сили Валерий Герасимов.

А по отношение на визитата в Мариупол Кремъл прецизира, че Путин е бил там след визитата в Крим, предаде Франс прес. В Крим път той беше във връзка деветата годишнина от съветската анексия на полуострова.

Източник: БТА
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР