МАРИЦАДнес са четвъртфиналните реванши от Шампионската лига. Манчестър Сити приема

...
МАРИЦАДнес са четвъртфиналните реванши от Шампионската лига. Манчестър Сити приема
Коментари Харесай

Трудни за решаване задачи в Шампионската лига

МАРИЦА
Днес са четвъртфиналните реванши от Шампионската лига. Манчестър Сити приема Ливърпул, а Рома е хазаин на Барселона. „ Гражданите “ и „ вълците “ имат сложни задания за решение. За да продължат на полуфиналите, те би трябвало да заличават пасиви от по три гола.
Работата на двамата треньори Пеп Гуардиола и Еузебио ди Франческо се усложнява и от историческата обремененост, защото нито Сити, нито Рома са успявали да наваксат такава разлика в евротурнирите. „ Гражданите “ не са отстранили тим след загуба като посетител в първия мач от сезон 1970/71. Тогава записват триумф с 2:0 вкъщи над Гурник (Забже) на четвъртфинал за КНК и заличават пасива от 0:2 в първата среща. Така се стига до трети мач, извоюван от британския отбор с 3:1.
Два гола разлика като посетител е най-големият пасив, който Рома е успявал да заличи в елиминационната фаза на евротурнирите. Това се случва два пъти. Първият случай е на полуфинал на КЕШ през сезон 1983/84 против Дънди Юнайтед (0:2 като посетител и 3:0 у дома). Вторият е във втория кръг на Купата на УЕФА през сезон 1988/89 против Партизан (2:4 в Белград и 2:0 в Рим).
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР