Марица завърши наравно 2:2 при гостуването си на Литекс в

...
Марица завърши наравно 2:2 при гостуването си на Литекс в
Коментари Харесай

Без цял отбор Марица направи равенство с Литекс

Марица приключи наедно 2:2 при гостуването си на Литекс в мач от предпоследния кръг във Втора лига. Пловдивчани имаха големи кадрови проблеми, само че макар тях съумяха да стигнат до непълен триумф. Марица сподели добра игра, изключително второто полувреме и в случай че не бяха леко позволените голове при започване на мача, отборът можеше да се поздрави и с победа.
Прочетете още
Атанас Ташолов бе осъден за този мач, Георги Трифонов е с травма, а Соломон Джеймс е болен и също остана отвън сметките на треньора Кирил Андонов. Седем юноши попаднаха в групата за дуела, като Даниел Беломачев дебютира в мъжкия тим, започвайки като титуляр.

Първото голово състояние в мача бе за Марица. В 3-та минута Валери Домовчийски изведе по съвършен метод Веселин Марчев самичък против вратаря. Той овладя и стреля, само че ударът му мина малко над вратата. В 8-та минута след центриране и удар с глава на Кингсли Бучи домакините откриха. По-късно, след хубава постепенна офанзива, Олджай Алиев продължи към Марчев, който още веднъж се измъкна фронтално против вратаря, само че от границата на наказателното поле той още веднъж стреля над гредата. Малко преди края на първото полувреме, след единоборство главата на Христиан Димитров бе пукната. Докато му се оказваше здравна помощ “жълто-сините ” бяха с човек по-малко. Играчите на Литекс се възползваха от това и Кингсли Бучи още веднъж се измъкна зад отбраната и означи за 2:0 сред краката на Петър Начев. Веднага по-късно прекрасен удар на Станислав Маламов мина настрана от страничната греда.
През първото полувреме имаше и една противоречива обстановка. При контра на Марица Веселин Марчев бе спрян, а играча на домакините получи жълт картон. След това той демонстративно взе топката и отхвърли да я даде с цел да се възобнови играта, а в последна сметка с пестник я удари встрани. Нов картон за състезателя на Литекс не последва макар претенциите на пловдивчани.
На почивката Христиан Димитров бе сменен от Ангел Пеев, защото не се усещаше добре.

Марица имаше шансове и през второто полувреме. Домакините също сътвориха обстановки. Много прекрасен удар от въздуха на Веселин Марчев бе избит от вратаря в корнер. От корнера Домовчийски засече с глава, още веднъж вратарят мазета, а Олджай Алиев не съумя да засече сложната топка добре и да я вкара в опразнената врата. Марица стигна до равенството за три минути сред 76-та и 79-та минути. С доста прекрасен пас Мартин Газиев откри Станислав Маламов, а той чудесно сервира топката на главата на Марчев който означи прекрасен гол. Три минути по-късно, след неточност в защитата на домакините, още веднъж Веселин Марчев се измъкна означи, изравнявайки резултата. Красимир Лютов също записа дебют за представителния отбор, откакто размени Станислав Маламов. До края на дуела до ново попадение не се стигна и равенството се резервира.

Всички юноши, които взеха присъединяване в мача се показаха на равнище и оставиха положително усещане с играта си.
В последния кръг Марица е хазаин на Лудогорец II.

Марица: Петър Начев, Мартин Газиев, Даниел Беломачев, Илиян Йорданов, Ифеани Дейвид, Христиан Димитров, Милен Танчев, Олджай Алиев, Станислав Маламов, Веселин Марчев, Валери Домовчийски
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР