Марица загуби с 0:1 от фаворита за влизане в Първа

...
Марица загуби с 0:1 от фаворита за влизане в Първа
Коментари Харесай

Марица загуби от фаворита за елита

Марица загуби с 0:1 от любимеца за влизане в Първа лига Етър. Срещата бе от 21 кръг в шампионата на Втора лига и се игра в петък на стадион " Марица " в Пловдив. Двата отбора сътвориха много голови положения, само че не съумяха да ги осъществят. Единственото попадение в мача падна след груба неточност в защитата на пловдивчани.
Прочетете още
Съдийството в мача бе на положително равнище, като неточности от страна на Мустафа Шефкет и неговите сътрудници нямаше.

През първата част гостите от Велико Търново преобладаваха, като сътвориха няколко чисти голови обстановки. Вездесъщият Илия Николов обаче за следващ път бе на висота и избави вески удар, който бе в очертанията на неговата врата. В 6-ата минута удар на Евгений Илиев бе блокиран, а 5 минути по-късно Мартин Тошев центрира рисково към нахлуващия в наказателното поле Даниел Младенов, само че Илия Николов излезе и предотврати заплахата. При конфликта ратарят пострада, само че продължи срещата. В 20-ата минута Мартин Тошев изведе Кольо Станев самичък против Илия Николов, който още веднъж се намеси уверено. В 29-та минута Тошев стреля с глава, само че стражът на Марица улови. В 38-ата минута Николов трябваше да се намесва на два пъти след удари на Христо Митев, а по-късно и на Тошев. И на двата пъти обаче стражът на пловдивчани сподели инстикт и не позволи попадение. През първата част маричани на два пъти стрелха от отдалеченост, само че ударът на Христиан Димитров бе неакуратен, а този на Станислав Маламов бе отразен от вратаря на гостите.

Втората част стартира равностойно. Йордан Пейчинов бе фаулиран от Христо Митев в центъра на терена при обещаваща офанзива на " жълто-сините ". И двамата пострадаха при обстановката, само че футболистът на гостите бе в по-тежко положение и бе сменен, а по-късно откаран в болница. В 55-ата минута Кольо Станев се измъкна от защитата на Марица и центрира по земя към Даниел Младенов, само че ударът бе избит в корнер. В 65-ата минута “болярите ” поведоха в резултата след неточност в защитата на Марица. Милен Танчев получи топката малко пред личното си наказателно поле и върна обратно към Илия Николов без да види намиращият се напълно самичък пред вратата Мартин Тошев. Нападателят на Етър овладя с лекост и от близко осъществя необепокояван. След гола футболистите на Марица поеха самодейността и сътвориха няколко 100 процентови положения, които не съумяха да осъществят. " Виолетовите имаха две обстановки до края на мача. В 71-та минута Илия Николов мазета акробатично в корнер удар от статично състояние на играч на Етър, само че при обстановката имаше засада на трима атакуващи футболисти. Минута по-късно удар от отдалеченост на Алехадро мина на педя настрана от вратата на Николов. В 74-та минута Веселин Марчев преодоля бранител в наказателното поле и стреля от дребен ъгъл, само че вратарят на Етър Християн Славков избави. В 77-та минута, след центриране на Джеймс се получи безредие в наказателното поле на гостите. В последна сметка топката бе подадена към Петър Атанасов, който стреля в горния десен ъгъл, само че Славков се разтегна и мазета в корнер. Малко по-късно Станислав Маламов получи отляво, напредна и центрира. Симеон Вешев засече с глава на към 10 метра пред вратата, само че още веднъж Славков съумя да избие. В последната обстановка Петър Атанасов центрира отдсно в наказателното поле, а Радослав Апостолов засече по диагонал от неуместна позиция. Топката мина на сантиметри настрана от вратата, а там Симеон Вешев бе напълно покрай това да довкара. Така " жълто-сините " не съумяха да изравнят и изгубиха срещата.

След срещата треньорът на Марица Николай Димитров бе отчаян от метода по-който пловдивчани изгубиха, само че показа, че не вини състезателя на своя отбор, който сгреши. Димитров сподели още, че е удовлетворен от играта на своя тим единствено през последните 20 минути на мача, само че не и през останалата част от игровото време.

Преди изиграването на останалите срещи от 21 кръг Марица заема 8-та позиция в класирането с 28 точки. Следващата неделя " жълто-сините " гостуват на застрашения от изпадане отбор на Созопол.

Марица:  Илия Николов, Йордан Пейчинов, Георги Иванов, Димитър Аврамов, Валери Домовчийски (Симеон Вешев), Веселин Марчев, Милен Танчев (Ифеани Дейвид), Радослав Апостолов, Саломон Джеймс (Айкут Янъков), Станислав Маламов (Георги Трифонов), Христиан Димитров (Петър Атанасов)

Етър:  Християн Славков, Валери Христов, Георги Ангелов, Георги Александров, Даниел Младенов, Евгений Илиев (Алехандро Фернандес), Емануил Личев, Кольо Станев (Хавиел Де Леон), Мартин Тошев (Олег Димитров), Христо Митев (Мариян Иванов), Янко Ангелов (Яни Пехливанов)
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР