Марица (Пловдив) защити трофея си от пролетта на 2017 година

...
Марица (Пловдив) защити трофея си от пролетта на 2017 година
Коментари Харесай

„Марица“ спечели четвъртата си Купа на България


Марица (Пловдив) отбрани трофея си от пролетта на 2017 година и за четвърти път в своята история победи с Купа България по волейбол за дами. В огромния край жълто-сините се постановиха над Левски (София) с 3-1 гейма след 102 минути игра пред цялостни трибуни в старозагорската зала Иван Вазов и ликуваха с влиятелния приз нощес, съобщи Sporta.bg.

Софиянки влязоха в мача с повече хъс и постановиха своето движение на игра. След 22:17, при сервиси на Симона Димитрова и доста мощна игра на мрежата от капитанката Радосвета Тенева, Марица съумя да понижи изоставането си на единствено една точка, само че за цялостен поврат силите не стигнаха и Левски взе частта с 25:23. Във втория гейм нещата си пристигнаха на мястото. Пловдивчанки фрапантно понижиха грешките, играта им стана доста прецизна и разумното се случи – 25:16, завършено от Десислава Николова с ас за последната точка. Левски мощно усъвършенства играта си в отбрана и на обсада и третата част се получи доста оспорвана от началото до края. Десислава Николова (с осем точки в гейма) и Моника Кръстева (с девет) се надпреварваха да бележат, а при втория геймбол за Марица, Ради Тенева пусна технично топката в половината на съперника, с цел да затвори при 26:24. Блокадата и отбраната на Левски продължиха да основават доста проблеми за пловдивската офанзива и по-късно и Сините поведоха с 8:4. Още при 9:9 обаче резултатът бе подравнен, а на второто техническо спиране четирите точки задатък към този момент бяха за Марица. Левски продължи да се бори до дъно, само че класата на шампионките си сподели думата и те ликуваха с успеха след 25:20.

Топреализатор на мача стана Моника Кръстева с 23 точки за софиянки. Най-много за победителките – 19, означи Десислава Николова, в това число 4 аса.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР