Марица (Пловдив) се класира за финал в женското първенство на

...
Марица (Пловдив) се класира за финал в женското първенство на
Коментари Харесай

Марица на финал, даде гейм на Берое

Марица (Пловдив) се класира за край в женското състезание на България " Демакс лига ", откакто победи като посетител Берое с 3:1 (27:25, 25:12, 15:25, 25:11) в зала " Иван Вазов " под Аязмото. Така с общ резултат 2:0 триумфа жълто-сините завоюваха полуфиналния плейоф и ще пазят купата си.
Стартът в срещата беше много трагичен, като кършиякалийки взеха преднина с 4 точки при 20:16, само че Берое съумя да изравни при 22:22. Все отново пловдивчанки не позволиха поврат и постановиха волята си в решителните минути, като завоюваха гейма с 27:25.
Във втората част волейболистките на Марица бяха безапелационни и оставиха съперничките на едвам 12 точки.
Третият гейм стартира доста неприятно за Марица, а Берое поведе с 9:2. До края пловдивчанки не съумяха да излязат от отрицателната обстановка и домакините затвориха гейма с 25:15, като това беше едвам вторият изгубен гейм от страна на шампионките през този сезон. Преди това " жълто-сините " изгубиха гейм при триумфа с 3:1 като посетител на Казанлък Волей (Казанлък) в среща от постоянния сезон в НВЛ.
Това обаче бе краткотрайна обстановка и в четвъртата част пловдивчанки още веднъж диктуваха играга Те поведоха със 7:3 точки, само че Берое съумя да изравни при 9:9. След това обаче " жълто-сините " направиха страхотна серия от 9 следващи точки и се стигна до 18:9 в тяхна изгода. След сполучлива офанзива на Дима Ушева за 25:11 Марица завърши с крайното 3:1 изгода и се класира на финала в шампионата.
За шампионките Мирослава Паскова стана най-резултатна с 21 точки, а Александра Миланова добави 19 точки. Йоана Николова стана най-резултатна за Берое с 18 точки.
В борбата за купата Марица ще срещне спечелилия от полуфиналния плейоф сред ЦСКА (София) и Казанлък Волей. В първата среща ЦСКА победи с 3:1, а във втората казалънчанки взеха реванш с 3:0. Така серията отива в трети решитилен мач, който ще се играе на 7 април в столичната зала " Васил Симов ".
Маричанки ще преследват седма поредна купа в НВЛ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР