Марица (Пловдив) постигна петата си поредна победа, но загуби първия

...
Марица (Пловдив) постигна петата си поредна победа, но загуби първия
Коментари Харесай

Марица загуби първи гейм за сезона, но победи и Казанлък

Марица (Пловдив) реализира петата си поредна победа, само че загуби първия си гейм от началото на сезона в Национална волейболна лига Демакс. В петъчната вечер в пловдивската зала Сила шампионките реализираха триумф с 3:1 (25:18, 25:16, 17:25, 25:18) над един от главните кандидати за медали – вицешампионките от Казанлък Волей (Казанлък), след 90 минути игра. Момичетата на Борислав Крачанов резервираха първото място в класирането, към този момент с актив от 15 точки и 15:1 гейма. С пет победи и същия точков актив, само че с един изигран мач повече и по-слабо геймово съответствие, е предследвачът ЦСКА (София). За страдание, поради дискриминационната заповед на здравното министерство в залата да се позволяват единствено жители с по този начин наречените зелени документи още веднъж доста малко фенове съумяха да се насладят на играта на Жълто-сините онлайн от трибуните.

В първия гейм Марица наложи надмощието си най-много с помощта на по-добрата си игра в нахлуване. Силвана Чаушева затрудни гостенките и от линията за осъществяване на сервис и записа пет точки в гейма, а крайното 25:18 бе реализирано с блокаут на Александра Миланова. Розите демонстрираха бодлите си при започване на втората част и даже съумяха да пернат с три точки напред при 9:6. След 8:10 обаче пловдивчанки направиха серия от шест следващи точки при сервиси на Кристина Гунчева и страхотна игра на Дима Ушева на обсада и поеха надзор върху резултата. Влязлата от ъгъла Ива Дудова затвори гейма с блокаут за 25:16.

Този поврат не отхвърли гостенките и те продължиха да бъдат настоятелни и в идващия гейм. С общо 10 точки от Мария Кривошийска, гарнирани с три точкови блокади от Ивайла Чавдарова, Казанлък сподели предимство в третата част и я взе с безапелационното 25:17, завършено с офанзива на някогашната маричанка Никол Дулева за последната точка. Миланова бе във вихъра си през четвъртия гейм. Тя записа седем сполучливи офанзиви и един ас, а Ушева означи победното 25:18, затваряйки мача в интерес на шампионките.

Силвана Чаушева стана топреализатор на мача с 19 точки за победителките, следвана от Александра Миланова и центъра на гостенките Мария Кривошийска с по 14. Силен мач направи и разпределителката на Марица Кристина Гунчева. Тя означи пет точки, от които един ас, една обсада и три офанзиви при 100% успеваемост в нахлуване.

В сряда, 8 декември, от 19:00 б.в. в пловдивската зала Колодрума Марица посреща турския гранд Фенербахче Опет (Истанбул) в първия си домашен мач за сезона в Шампионската лига, а три дни по-късно, на 11 декември от 18:00 б.в. Жълто-сините гостуват на третия в класирането ДКС Варна (Варна) за идната си среща от НВЛ.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР