Марица Пловдив даде пресконференция преди първия си домакински мач в

...
Марица Пловдив даде пресконференция преди първия си домакински мач в
Коментари Харесай

Марица преди мача с Еджзаджъбашъ: Ще дадем всичко от себе си, публиката много ни дава криле

Марица Пловдив даде конференция преди първия си домашен мач в Шампионска лига за този сезон против турския гранд Еджзаджъбашъ Дайнавит Истанбул.

На брифинга в зала Колодрума участваха старши-треньорът Борислав Крачанов, капитанът Ивелина Монова и новото попълнение Мария Кривошийска.

Старши треньорът на Марица Борислав Крачанов счита, че всяка извоювана точка в конкуренцията носи самочувствие на възпитаничките му.

„ Проблеми в състава няма и всички девойки са на разположение. Всички са здрави и упражняват на цялостни обороти, което е доста значима за един треньор. Надявам се да покажем по-добра игра от първия мач с Полша. Те са доста мощен тим, само че въпреки всичко това е спорт. Готвим се интензивно за тази среща и знаем мощните и слабите им страни. Срещу нас има тим, който стана трети на международно клубно състезание със състезателки на топ равнище. Надявам се залата да е цялостна и да има доста хора, които да ни поддържат, а ние да им се отблагодарим с един добър мач. Ние разполагаме с млад състав и всяка една точка, която спечелим в Шампионска лига за нашите волейболистки е израстване. По-важно е първо да изградим девойките като темперамент и нрав и по-късно да ги натоварваме с упования. Ако стартираме от 16-годишни да ги натоварваме с упования или на нас ни е неверна философията на волейбола или бързаме с действителната преценка “, показа той.

Капитанката на Марица Ивелина Монова счита, че е наслаждение да мери сили с сходни почтени съпернички.

„ Готвим се съществено за този мач и излизаме да покажем максимума от себе си. Ще дадем всичко допустимо от нас да създадем мощен мач. Надяваме се доста и на поддръжката на публиката, която постоянно ние давала крила. Винаги е по-приятно и елементарно, когато залата е цялостна. Психологически сме освободени и се надявам това да ни помогне. Винаги е наслаждение да играеш у дома в родния ти град. Емоцията е невероятна. Искам на следващия ден да се изпълни залата и ние да се раздадем на най-много за хората, които ще дойдат да ни поддържат. Преди всеки дуел гледаме видео и знаем мощните и малко по-силните им страни. Бошкович стана MVP на последното международно състезание. Готвиш се, гледайки видео и давайки сърцето си на терена. Удоволствие е да играеш против такива състезатели и мисля, че целият ни тим осъзнава това. Не на всеки се среща да играе против такава волейболистка като Тияна Бошкович, “ добави тя.

Мария Кривошийска отличи домакинската поддръжка като основен фактор.

„ Емоцията е невероятна, тъй като ще играем пред родна аудитория. Доста по-различно е да играеш вкъщи. Надявам се да сме не запомнили първия мач в Шампионска лига, да сме освободени и да покажем най-хубавото от себе си “, добави тя.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР