МАРИЦА На днешния ден – 29 март през 1944 г.

...
МАРИЦА На днешния ден – 29 март през 1944 г.
Коментари Харесай

ДЕНЯТ: Бомбардират София, оправдават Сергей Антонов

МАРИЦА

На днешния ден – 29 март през 1944 година се правят тежки англо-американски бомбардировки над София. От 1943 година авиацията на Съединени американски щати и Англия, основана в Южна Италия, стартира да прави спомагателни стратегически интервенции върху немските съдружници, измежду които е и Царство България.

Сергей Антонов получава оправдателна присъда от Римския углавен съд на 29 март 1986 година. Антонов е задържан и съден по отношение на атентата против папа Йоан Павел II от 13 май 1981 година на площад " Св. Петър " в Рим. Оправдан е заради липса на доказателства, само че от време на време и двадесет години по-късно, се възражда споменът за “българската диря ”, без значение, че и главата на католическата черква отхвърли това съмнение по време на визитата си в България.

Днес е Деня на физиката. Ще бъде и маркирана и 120-ата годишнина от основаването на Българското физико-математическо сдружение – предходник на Съюза на физиците и на Съюза на математиците в България. Тържеството за годишнината ще се организира в аулата на Софийския университет „ св. Климент охридски “ от 15 часа./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР