maritime.bg Правителството ще предложи на Народното събрание да вземе решение за

...
maritime.bg
Правителството ще предложи на Народното събрание да вземе решение за
Коментари Харесай

Предлагат за приватизация моторен ферибот Героите на Одеса

 maritime.bg Правителството ще предложи на Народното събрание да вземе решение за приватизация на моторен ферибот " Героите на Одеса “, част от имуществото на " Български морски квалификационен център “ ЕАД (БМКЦ).

Дружеството не е " корабоплавателно " или " назначено " дружество от българска страна по Спогодбата сред държавните управления България и Украйна за взаимна употреба на фериботната връзка сред пристанищата Варна и Иличовск от 20.11.1995 година както и по Спогодбата сред държавното управление на България, изпълнителната власт на Грузия и кабинета на министрите на Украйна за взаимна употреба на железопътната фериботна връзка сред пристанищата Варна, Поти/Батуми и Иличовск от 17.04.1999 година и няма друга допустима опция за употребата на ферибота. Той не се употребява в главната активност на сдружението и от него не могат да се извличат доходи, което в дълготраен проект води до утежняване финансовото състояние на БМКЦ ЕАД.

В случай, че Народното събрание вземе решение за приватизация, процедурата за това ще бъде осъществена от Агенцията за приватизация и следприватизационен надзор по реда на Закона за приватизация и следприватизационен надзор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР