Марит Бьорген продължи да пише история и в последния ден

...
Марит Бьорген продължи да пише история и в последния ден
Коментари Харесай

Марит Бьорген взе осмо олимпийско злато и донесе победата на Норвегия в класирането по медали

Марит Бьорген продължи да написа история и в последния ден от олимпийските игри и приключи присъединяване си в Пьонгчанг със жанр. Тя завоюва купата в общия старт на 30 километра в ски бягането и отбрани златния си орден от Сочи в дисциплината след смазващо предимство над съперничките си. 37-годишната Бьорген приключи с преднина от близо две минути пред Криста Пармаковски. Тя преодоля 30-те километра за 1:22.17 часа, а финландката дойде с 1.49 минути след нея.

Бронзът отиде при Стина Нилсон,която надви във финалния спринт над втората норвежка Ингвилд Йостберг.

Златният орден е осми за Бьорген от олимпийски игри, с което тя се изравни с легендите Оле Ейнар Бьорндален и Бьорн Дели. Тя обаче е пред тях по общия брой на извоювани медали – 15 (осем златни, четири сребърни и три бронзови). Славният биатлонист има 13, а Бьорн Дели е с 12.

Легендарната ски бегачка се трансформира в една от огромните звезди в Пьонгчанг, откакто завоюва пет медала. Освен златото в общия старт, тя изведе щафетата на Норвегия до купата, взе сребро в скиатлона и два бронза – на 10 километра свободен жанр и в отборния спринт.

The most decorated Winter Olympian just added to her collection! Congratulations, @maritbjoergen from #NOR on #Gold in #PyeongChang2018's final event - the Women's #CrossCountrySkiing 30km Mass Start Classic! @idrett

More news here: https://t.co/HZns8mDZ5Opic.twitter.com/DR1HPgr4Eq
— Olympic Channel (@olympicchannel) February 25, 2018

Последната дисциплинираност от 23-ата зимна олимпиада беше решена още преди средата на дистанцията, когато Бьорген направи доста мощна офанзива и се откъсна пред останалите бегачки. Състезанието беше белязано и от неточности на другите. Джесика Дигинс падна още първоначално, а австрийката Тереза Щадлодер два пъти обърка трасето.

В средата на дистанцията Бьорген смени своите ски и стартира да се движи с още по-високо движение, с цел да усили преднината си.

Златният орден се оказа още по-ценен, откакто донесе купата на Норвегия в неофициалното класиране по медали в Пьонгчанг. Норвежците приключиха с 14 трофеи, колкото има и Германия, само че поради по-големия брой оценки победиха в това нареждане.

 Масовият старт предложи доста страсти.
© Reuters

Масовият старт предложи доста страсти.

Само в ски тичане надмощието на Норвегия беше смазващо. Мъжете и дамите от тима завоюваха 14 медала (седем златни, четири сребърни и три бронзови) съвсем три пъти повече от шведския отбор, който остана с шест.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (263)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР