Марина Овсянникова, която се появи с антивоенен плакат по руската

...
Марина Овсянникова, която се появи с антивоенен плакат по руската
Коментари Харесай

Марина Овсянникова с първо интервю след задържането й: Страх ме е за сигурността ми, но оставам в Русия

Марина Овсянникова, която се появи с антивоенен афиш по съветската държавна телевизия, няма желание да напуща Русия. Това разгласи самата тя, в първото си изявление след задържането.

Овсянникова признава, че се тревожи за своята сигурност, откакто петсекундният ѝ митинг в ефира на съветската телевизия, провокира неотложен арест и санкция.

" Беше невероятно да продължа да мълча. Обикновените хора като мен, елементарните руснаци, би трябвало да създадат нещо “, споделя Овсяннникова.

Журналистката споделя, че това не е единствено митинг против войната в Украйна, само че и обръщение към руснаците, подложени на агитация.  

" Трябва да четеш всички източници и тогава истината, както постоянно, ще бъде открита някъде по средата. Наред с войната се води осведомителна такава “, счита журналистката.

Овсяникова организира невъобразим до момента митинг, вдигайки в понеделник антивоенен афиш зад водещата, която четеше новините по съветския " Първи канал “.

" Вярвам, че би трябвало да спрем тази война. Разбирам, че всяка страна има своите национални ползи, само че мисля, че всеки проблем в модерния свят може да бъде позволен посредством дипломация, не с война “, споделя Овсянникова.

Руската държавна телевизия продължава да показва нашествието в Украйна като " специфична военна интервенция " и икономисва информацията за филантропичната рецесия, жертвите и вредите в украинските градове.

Русия е на 150 място в показателя за независимост на словото. Стотици публицисти и медии бяха оповестени за задгранични сътрудници, а мнозина напусната страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР