Марина Овсянникова, бившата журналистка на руския Първи канал, която германския

...
Марина Овсянникова, бившата журналистка на руския Първи канал, която германския
Коментари Харесай

Русия задържа за кратко Марина Овсянникова

Марина Овсянникова, някогашната журналистка на съветския Първи канал, която немския вестник Die Welt, е била арестувана от съветската полиция, съгласно нейния юрист и обществените медии , заяви " Дойче веле ".

Адвокатът ѝ Дмитрий Захватов удостовери ареста пред държавната осведомителна организация Риа-Новости.

Но той сподели, че не знае къде е отведена Овсянникова. " Предполагам, че е обвързвано по един или различен метод с нейния акт на митинг ", добави той.

" Марина е арестувана ", написаха от обкръжението ѝ в профила на журналистката в Telegram. " Няма информация къде е тя.

В интернет бяха оповестени нейни фотоси, на които се вижда по какъв начин е отвеждана от служители на реда в микробус . Руските наблюдаващи на митинга OVD-Info в Москва и немската Cinema for Peace оповестиха за ареста.
 Заведоха ново дело против Марина Овсянникова
Заведоха ново дело против Марина Овсянникова

За " дискредитиране " на съветски военни

Няма публично изказване по отношение на информацията за нейното задържане.

Часове по-късно обаче самата Овсянникова написа, че към този момент е на независимост. Тя удостоверява за ареста, само че написа, че е било за малко е вкъщи.

Вкъщи съм. Всичко е наред. Това беше " първото китайско предизвестие ". Но в този момент знам, че за всеки случай е по-добре да напусна къщата с чанта и паспорт. Благодаря на съседа, който беше там в този миг. Той ми донесе неща и се обади на моя юрист и другари, написа тя.

По думите ѝ, при излизане на открито, с цел да разноски кучетата си, е била арестувана.

Припомняме, че на 14 март журналистката влезе в студиото по време на новинарска емисия разгъна афиш с надпис " Спрете войната. Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат ".

Преди протестната акция Овсянникова беше записала видеообръщение, поради което съдът ѝ наложи санкция от 30 хиляди рубли - тя беше приета за отговорна за апели към " противозаконни протестни акции.

От Кремъл нарекоха постъпката ѝ безчинство.
 Заведоха ново дело против Марина Овсянникова
Заведоха ново дело против Марина Овсянникова

За " дискредитиране " на съветски военни

През март в Москва бе заведено ново дело против журналистката от съветския Първи канал Марина Овсянникова, която стачкува в ефир против експанзията на Владимир Путин в Украйна и разобличи съветската агитация. Делото бе за " дискредитиране " на съветски военни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР