Марин Н., на 44 г., и Христо И., на 38

...
Марин Н., на 44 г., и Христо И., на 38
Коментари Харесай

Осъдиха катаджии, пратили на тест трезвен вместо пиян шофьор

Марин Н., на 44 година, и Христо И., на 38 година бяха приети за отговорни за това, че в съучастничество са създали опит да спомогнат лицето Д.П.да избегне наказателно гонене, като действието е осъществено за имотна полза и в качеството им на младши контрольори в бранш „ Пътна полиция “ при ОД на Министерство на вътрешните работи - Стара Загора, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Оттам прецизираха, че действието, въпреки и да е довършено, не са настъпили общественоопасни последствия.

През нощта на 14 декември 2015 година, в Чирпан, катаджиите изпълнявали отговорностите си като автопатрул по пътния надзор. Към 1 часа те спрели за инспекция лек автомобил „ Мерцедес “, защото лидерът не спрял на пътен знак. Шофьорът бил тестван с дрегер, който отчел 1,31 промила алкохол в издишания въздух.

Полицаите му съставили акт за определяне на административно нарушаване и му връчили ваучър за здравно проучване. Д.П. обаче обяснил на двамата чиновници на Министерство на вътрешните работи, че му следва да отпътува за чужбина и не желае да има дело против него. Той помолил да му оказват помощ и им предложил да им даде пари.

Мотивирани от предлагането, служителите на реда му споделили, че в случай че има другар, който не е използвал алкохол, може да го заведат до болничното заведение , с цел да даде кръв вместо него. Д.П. се обадил на своя прочут Г.К., който бил отведен от двамата служители на реда до Центъра за Спешна здравна помощ в Чирпан. Там той дал кръв вместо Д.П. за съществуване на алкохол, като тестът била негативна. На въпрос на здравното лице за какво има разлика с резултата от дрегера, приятелят на Д.П. дал отговор, че служителите на реда се заяждали.

По делото Д.П. твърди, че оставил на предната седалка на автомобила на служителите на реда сумата от 100 лв., откакто напуснали постройката на поликлиниката.

Марин Н. и Христо И. са били отстранени от служба и към този момент не са чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Присъдата на Районен съд-Стара Загора може да се стачкува и апелира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Шофьорът и приятелят му към този момент са наказани по обособени каузи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР