Марин МИЛАШКИФутболният Левски сътвори най-голямата изненада досега за годината. Тимът

...
Марин МИЛАШКИФутболният Левски сътвори най-голямата изненада досега за годината. Тимът
Коментари Харесай

Синя приказка

Марин МИЛАШКИ

Футболният " Левски " сътвори най-голямата изненада до момента за годината. Тимът на Мъри Стоилов отстрани гръцкия гранд ПАОК с 3:1 общ резултат във II кръг на Лигата на конференциите. " Сините " обориха най-големите си критици, които ги бяха отписали от третия по мощ шампионат в Европа.

Българите останаха в конкуренцията с огромно самочувствие, тъй като тотално надиграха слисаните гърци, които имат над 50 млн. евро бюджет. Тимът също по този начин е оценен от профилирания уебсайт transfermarkt на внушителните за българските стандарти 55,25 милиона евро, до момента в който столичани " костват " 10,8 милиона.

Но Левски изигра и двата мача със жанр на доминатор и като огромен тим. Момчетата на Мъри освен че не отстъпваха на гърците, само че даже не им дадоха да " дишат ". Те ги надиграха в тактическо, физическо, а и в техническо отношение.

Както редица пъти се потвърждава в живота - от време на време не всичко е пари. С оглед финансовото състояние на " Левски ", Стоилов намира отличен баланс да не харчи пари, а в това време тимът да играе добре, да носи доходи и наслада на публиката.

Именно почитателите са другият трамплин за футболния клуб. Безспорно те тикат играчите да се показват на ръба на опциите си, а оттова идват и резултатите. Отделно почитателите вкараха към този момент над 5 млн. лева в клуба от февруари насам, с което се трансформират в най-големия спонсор. Паралелно " сините " завоюваха 2 100 000 лева от Европа. При триумф над " Хамрун Спартанс " в III кръг сумата ще набъбне до 3 700 000 лева На процедура играчите сами ще изкарат половината от заплатите си за този сезон.

Тук поражда въпросът това ли е точният модел на ръководство на български клуб. Точна връзка сред почитатели, футболисти, треньори и управление.

За " Левски " - очевидно да, само че въпросът е кой и за какво държа 13 години надалеч от " Герена " най-успешния тандем Мъри Стоилов/Наско Сираков. Именно двамата са способни да създадат факт новата " Синя приказка ", а тя в действителност към този момент е единствено на 4 победи.

Но предвид на силата, която идва от " Герена ", всичко е въпрос на време. Така че да му мислят " Лудогорец " и двата ЦСКА.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР