Марин МИЛАШКИБългария заслужи две отборни купи на Европейското първенство по

...
Марин МИЛАШКИБългария заслужи две отборни купи на Европейското първенство по
Коментари Харесай

Щангистите с девет медала

Марин МИЛАШКИ

България заслужи две отборни купи на Европейското състезание по повдигане на тежести за кадети до 15 и до 17 години в Рашин, Полша. Призовите оценки заслужиха и двата ни тима при момчетата. При 15-годишните щангистите ни се подредиха на пето място с 269 т., извоювани от петима обещаващи гении. Отборен първенец е Украйна с 652 т., пред Полша - 618, Турция - 547, и Грузия - 450. Първите два отбора бяха с цялостни тимове от по 10 души на шампионата в предградието на Варшава, а място в класирането откриха щангисти от 20 страни.

При 17-годишните българските тежкоатлети са четвърти с 510 т., извоювани от деветима души. Отборен първенец са домакините от Полша с 622 т., пред Украйна - 585, и Армения - 534. Медали и точки имат представители на 28 народи.

Последен на подиума се качи Ангел Георгиев (+102), който се подреди трети. Състезателят на Илиян Илиев от школата в Червен бряг единствен направи съвършени шест опита - на 131, 136 и 139 кг за среброто в изхвърлянето и на 162, 167 и 172 кг за третото място в изтласкването, с което събра и " бронзов " дуел от 311 кг. Ангел усъвършенства с 2 кг персоналния си връх в изхвърлянето и с 5 кг - в изтласкването. Златото заслужи Владимир Мачура (Слвк) с 325 кг.

От Полша щангистите ни се прибират с 1 златен, 5 сребърни и 3 бронзови оценки.

Само в дуелите имаме два сребърни медала - на Мартин Станев (49 кг) и Нино Симеонов (55), и бронз на Ангел Георгиев (+102).

" Всичките ни щангисти демонстрираха действителните си благоприятни условия, някои от тях даже се надскочиха. За да просперираме и част от тях да доближат до мъжкия спорт, би трябвало централизирана подготовка. Така, както го вършат редица страни, които сега са пред нас в отборните класирания.

Искам да благодаря на клубовете, които не стопират да работят в, меко казано, неприятни условия ", разгласи лидерът на групата в Полша Пламен Братойчев.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР