Марин МИЛАШКИСлавия победи Левски с 2:1 в мач от първенството.

...
Марин МИЛАШКИСлавия победи Левски с 2:1 в мач от първенството.
Коментари Харесай

Вече не е модерно

Марин МИЛАШКИ
" Славия " победи " Левски " с 2:1 в мач от шампионата. Крайният резултат от дуела се одобри като изненада за множеството експерти. " Белите " обаче надиграха считаните за по-добри играчи на Мъри Стоилов. Както всякога, откриха се гамени, които да помрачат футболния празник.
Камерите хванаха по какъв начин ултраси от агитката на гостите замеря с камъни Тони Тасев и лекарския щаб на " Славия ", откакто футболистът получи здравна помощ и трябваше да напусне терена откъм бранша с последователи на " сините ".
Случката е една от многото у нас, а управляващите си затварят очите, подминават я, с цел да не си основават главоболия. Ще го отнесе единствено " Левски " с следващата яка санкция.  
В естествените страни на стадионите обаче няма рушащи се трибуни. Първо би трябвало да се зададе въпросът по какъв начин този стадион е получил лиценз? Какви са критериите? Камъните ли?
Второ. На Запад тези гамени ги прибират още на изхода на стадиона. Веднага съд и възбрана за посещаване на всевъзможни спортни събития. Не е комплицирано.
Ако това се случи в Италия - 6 месеца затвор, 5000 евро санкция, 5 години възбрана за навестяване на мачове. За Англия не приказваме, там и камъни по стадионите няма.
Подобно държание, меко казано, е неприемливо. Нали на стадиона има защита, полиция. Чакат гамена, прибират го на " топло " и... Все отново живеем в XXI век, в Европа.
За жал, доста аматьорска постъпка. И от двете страни. Властите за следващ път демонстрират недостатъци, а шефовете на " Левски " не могат да управляват почитателите си. На стадионите точно футболните клубове са виновни за дейностите на последователите си. Тук би трябвало да се намеси и левскарското общество. Да се провеждат почитателите, че би трябвало единствено да оказват помощ на обичания клуб, а не да му основават главоболия. Да се правиш на забавен по спортните събития от дълго време към този момент не е съвременно.
Какво би трябвало да се случи обаче, с цел да тръгнем по правия път? Пак ли да почине някой? Няма да е за първи път, нито за финален. Докато не се съблюдават законите, ще е по този начин.>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР