Марин Льо Пен очаквано бе преизбрана днес за лидер на

...
Марин Льо Пен очаквано бе преизбрана днес за лидер на
Коментари Харесай

Преизбраха Марин Льо Пен начело на крайната десница във Франция |

Марин Льо Пен предстоящо бе избрана отново през днешния ден за водач на френската крайнодясна партия Национален съюз (НС), съобщи Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Това ще бъде нейният четвърти следващ мандат на поста, а есента ще се отдръпна краткотрайно от него, с цел да се посвети на кандидат-президентската си акция за изборите напролет на 2022. 

Льо Пен беше единственият претендент и получи 98,35% от гласовете на конгреса на партията в Перпинян.

Вторият в партията Жордан Бардела, беше определен с най-голям резултат в Националния съвет на групировката. Там попадат още кметовете на Перпинян Луи Алио и на Енен-Бомон Стив Бриоа.

Именно Националният съвет ще избере краткотраен водач на партията по време на акцията на Льо Пен. Има упования това да е Бардела, само че Алио също има желания към поста. 

В първия ден на конгреса се чуха и обвинявания към Льо Пен, че е направила завой от идеологията на партията и се е доближила до позициите на обичайните обединения, което може да й коства гласове следващата година.

Очаква се главният противник на лидерката на десницата да бъде актуалният президент Еманюел Макрон. Двамата доближиха до балотаж на предните президентски избори през 2017 година На скорошните локални избори обаче, обединенията и на двамата политици понесоха сериозна загуба, като не съумяха да завоюват в нито един район. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР