Мариана Тошева е новият председател на Държавната агенция за бежанците

...
Мариана Тошева е новият председател на Държавната агенция за бежанците
Коментари Харесай

Нови уволнения и назначения в Агенцията за бежанците

Мариана Тошева е новият ръководител на Държавната организация за бежанците (ДАБ)

По-рано стана ясно, че Петя Първанова е освободена от поста си с решение на Министерския съвет поради незадоволителни резултати през годините, незадоволителна софтуерна и експертна обезпеченост и подготвеност за справяне с бежански рецесии, осведоми

Въпреки че единствено през последните три години на ДАБ са били обезпечавани средства в размер на 50 млн. лева както от европрограми, по този начин и от държавния бюджет, липсва построен потенциал и запаси за ръководство на обстановката с разселените от Украйна лица, пишат от държавната пресслужба.

За нов ръководител на ДАБ е назначена Мариана Тошева. Тя има близо 30 години професионален опит в работата с бежанци. Започва като координатор на план на ВКБООН „ Местно заселване на бежанци в България “ още пред 1993 година, по-късно се причислява към Българския хелзински комитет като зам.-директор на Програма за правна помощ на бежанци и мигранти, а от 2007 година до напълно скоро е изпълнявала длъжността програмен управител на Бежанско мигрантска работа на Български червен кръст.

Тошева владее немски, британски и съветски езици.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР