Мариана Коцева оглави европейската статистическа служба Евростат. Тя бе представена

...
Мариана Коцева оглави европейската статистическа служба Евростат. Тя бе представена
Коментари Харесай

Българка оглави европейската статистическа служба

Мариана Коцева оглави европейската статистическа работа " Евростат ". Тя бе показана през днешния ден като новия общоприет шеф службата. От юли 2012 година тя е заместител общоприет шеф на " Евростат " в Люксембург. Коцева е първата българка, назначена за общоприет шеф в европейска конструкция. Тя е и първата жена, отпред на европейската статистическа работа Евростат. С съвсем шест години трудов стаж в Евростат и 10 години като общоприет секретар, а по-късно и ръководител на Националния статистически институт у нас, Коцева има всички нужни умения и опит за новата си позиция, отбелязва Европейска комисия.

Още една българка поема върховен пост в Брюксел. Андрияна Сукова е първият български представител, който става заместител общоприет шеф на генерална дирекция в Европейската комисия, заяви през днешния ден институцията. Еврокомисарят Гюнтер Йотингер разяснява, че е време 11 години след приемането на България в Европейски Съюз българин да поеме сходна отговорност.

Сукова ще работи в генералната дирекция " Трудова претовареност, обществени въпроси и приобщаване ". От август 2010 година тя е шеф в генерална дирекция " Заетост ". Сукова работи в генерална дирекция " Заетост " повече от седем години, изключително в региона на наблюдението и осъществяването на стратегии по Европейския обществен фонд. Тя е някогашен заместник-министър на земеделието и член на кабинета на някогашния комисар по отбрана на потребителите Меглена Кунева.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР