Мариан Вайда, бившият дългогодишен треньор на 22-кратния шампион от Големия

...
Мариан Вайда, бившият дългогодишен треньор на 22-кратния шампион от Големия
Коментари Харесай

Бившият треньор на Джокович разказа за раздялата им

Мариан Вайда, някогашният дълготраен треньор на 22-кратния първенец от " Големия шлем " Новак Джокович, съпостави сърбина с другите двама огромни тенисисти през този век Рафаел Надал и Роджър Федерер.

" Прекарахме 15 години дружно. Новак реши да играе по-малко шампионати и да има по-млад екип, воден от Горан Иванишевич. Беше доста мъчно, само че животът продължава. Аз съм добре, Новак също. Бих желал да го виждам на корта по-често и да го виждам да печели повече шампионати ", сподели Вайда в изявление за ole.com.ar.

" Кой е по-силен от " огромната тройка "? Това е сложен въпрос, тъй като те са разнообразни. Що се отнася до тениса, всеки има лична настилка: Рафа обича клей, Ноле обича твърди кортове, Роджър обича трева. Те имат разнообразни стилове и тактики за това по какъв начин да се държат в шампионати. Но те постоянно играят добре и задачите им са едни и същи: да бъдат най-хубавите.

Винаги желаят повече и вървят напред. Вече 15-20 години са били и си остават най-хубавите. Манталитетът им е основен фактор и мисля, че съперничеството изигра роля: това е горивото, което им оказа помощ да станат по-силни. Освен това те са доста мощни психически.

Всеки има своите мощни страни, само че Новак е взел най-хубавото от Надал и Федерер. Той има страхотната техника на Роджър и упоритостта на Надал и тази композиция е печеливша ", сподели Вайда.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР