Мари Кондо разказва за метода си за облагородяване на дома,

...
Мари Кондо разказва за метода си за облагородяване на дома,
Коментари Харесай

Методът на Мари Кондо – “Подреждай и отслабвай”

Мари Кондо споделя за метода си за облагородяване на дома, по който са полудели японци, европейци, американци и доста други.

Мари Кондо е японски учредителен съветник и автор на няколко книги, отдадени на тази тематика. Тя е продала милиони копия от книгите си, които са преведени от японски език на доста други езици, в това число корейски, китайски, френски, немски и британски. Нейната книга е била оповестена в над 30 страни и е бестселър в Япония и Европа. В Съединени американски щати, книгата е оповестена през 2014-та година и към този момент има многочислени и непрекъснато възходящи почитатели. Мари е в листата на “100-те най-влиятелни хора ” на Таймс за 2015-та година.

 

Мари Кондо си печели международна популярност, като… изхвърля и подрежда. Точно в този ред, а не назад. След визитите ѝ в дома на клиентите ѝ те изхвърлят приблизително 20-30 торби от по 45 литра, освен това става дума за японци, които и без друго са международни първенци по минималистично обзавеждане. Рекордът е 200 40-литрови торби за отпадък едновременно. В бестселъра „ Магията на подреждането “ (ИК „ Бард “) Мари Кондо споделя за метода си за облагородяване на дома, по който са полудели и американците.

Aко започнете да прибирате нещата, преди да сте се отървали от непотребното, ще се връщате още веднъж и още веднъж в изходно състояние. Според Мари Кондо би трябвало да се задържат единствено тези движимости, които възпламеняват искрица наслада в сърцето, които „ сияят “. „ Не мога да преброя какъв брой пъти хората са се оплаквали, че не разполагат с задоволително пространство, само че до ден сегашен не съм попадала на къща, в която няма задоволително място за предпазване. Истинският проблем е, че имаме надалеч повече от нужното или мечтаното. “

Голяма неточност се оказва и подреждането по малко всеки ден. Така ще го вършиме цялостен живот, споделя Мари Кондо. Изходът е в маратонско нареждане, при което изваждаш всичко на пода и го „ прехвърляш “ през ръцете си. Само по този начин ще направиш разликата сред същински скъпите неща, тези, с искрицата наслада, и другите, без които можеш.

Методът на Мари Кондо

Разковничето е, че в случай че подредиш едновременно, а не лека-полека, радикално променяш настройката си. Безпорядъкът в стаята значи хаос в мозъка, твърди безмилостно Мари Кондо. Много постоянно той е симптом на безпокойствие и липса на убеденост. Изхвърлянето на ненужното и подреждането ще отключи сходни процеси и в самите нас. Мари Кондо даже твърди, че клиентките ѝ се радват и на спомагателни и непредвидени “екстри ” като намаляване, прибиране на корема и избистряне на тена.

. С намаляването на напрежението от хаоса в дома консуматорските стремежи също намалявали, в това число импулсивното извършване на покупки и безконтролните ястие и пиянство.

Все отново – макар славата си, даже и японките изпитват милост… Така и Мари Кондо ни поучава да създадем изключение и да пожалим някои ужасни на тип, само че в действителност благи на сърцето ни движимости. Лично мен никой не може да ме накара да изхвърля опърпания нашийник на първото ни куче, тъй като постоянно, когато го погледна, виждам очите ѝ. Тя беше повече човек от много индивиди.

Номерът на японката

Непотребните облекла не са домашни – не пазете блузата или панталона, които не носите на открито, тъй като са захабени или демодирани, с концепцията, че ще ви правят работа у дома. В девет от 10 случая това не става. И в действителност ли желаете да изглеждате зле вкъщи? Единственото изключение са обичаните памучни тениски.

Кутиите за обувки

Не е нужно да купувате специфични кутии или разделители от магазините за мебели. Кутиите за обувки в множеството случаи наподобяват добре и са идеални поставки за козметика, бурканчета с подправки, за нареждане на чорапи, разписки и така нататък

“Олекването вдясно ”

Качете тежките и по-тъмни облекла отляво, леките и по-светли отдясно. Това енергизира образно дрешника и шкафовете.

Сезонното прибиране и разчистване

Смяната на летни със зимни облекла е досадна, енергоемка и… ненужна работа. По-добре ги разделете жестоко на памучни и вълнени, когато ги подреждате по рафтовете. При лимитирано пространство приберете в кутии единствено характерни сезонни предмети като бански, сламени шапки или пък ръкавици, шалове.

Терорът на книгите

Извадете всички книги на пода. Всички!!! Не може да прецените дали книгата ви би трябвало, до момента в който е на рафта? Оставете си тези, които ви доставят наслада при допиране. Времето на книгите, които ще прочетете някой ден, в никакъв случай не идва. Това важи и за книгите, прочетени ненапълно. Най-неотваряни са учебниците, разговорниците и речниците по британски.

Изхвърляйте без жалост!

Аут на ненужните дарове, аварийни копчета, връвчици, опаковки от мобилни телефони, завивки за посетители, неизползвани с месеци козметични тестери, рекламни дрънкулки, фотоси, които не харесвате (изтрийте ги и от компютъра си).

Чанта в чанта

Опитайте правилото на матрьошките и при чантите.

Опаковки и етикети

Махайте ги незабавно, тъй като те вършат облеклата невидими, а и пречат да ги приемем като персонално наши движимости.

Повече информация можете да получите на персоналния уебсайт на Мари Кондо.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР