Маргрет Николова е сред пионерите на естрадната песен в България.

...
Маргрет Николова е сред пионерите на естрадната песен в България.
Коментари Харесай

Тежки старини след жестока съдба за една от най-обичаните певици в България

 Маргрет Николова е измежду пионерите на естрадната ария в България. Една от най-обичаните и известни певици от предишния век през днешния ден е на 92 години и е застигната от неволите на старостта.

Изпълнителката на " Птици мои “, която приключи певческата си кариера още през 2000 година, прекарва дните си най-вече на легло. Най-голямата ѝ болежка обаче е, че зрението ѝ съвсем я е напуснало. Вече не можела да чете, тъй като едното ѝ око било непоправимо повредено. След като се пенсионира от сцената, Маргрет се отдаде на спокойствието в Трън. Там тя живее със своя наследник и снаха си, които понастоящем също са пенсионери. Именно от снахата на естрадната легенда пристигнало предлагането да се открият в провинцията, тъй като тя била трънчанка. По-младите се грижат за старата Николова, за която единствените развлечения към този момент са радиото и малкия екран. Будният ѝ дух обаче не я е напуснал и слушайки обичаните си музикални стратегии по БНР, където постоянно гостуват нейни сътрудници, Маргрет не пропуща да се включи онлайн по телефона, с цел да ги поздрави.

Някои от наследниците ѝ в естрадата, на които е отъпкала пътеката към славата преди време, през днешния ден са милионери, само че не са се сещали да ѝ оказват помощ по никакъв начин, нито пък да ѝ създадат благ жест. Въпреки това певицата не се оплаква от ситуацията си. Доволна е от пенсията, която получава, тъй като преди време избрала да вземе тази, която ѝ се полагала от мъжа ѝ, откакто умрял от сърдечна непълнота, тъй като била по-висока.

Освен сина си Николай, с който живее, Маргрет имала и щерка. Една от най-големите нещастия в живота на звездата остава загубата на нейното момиче. Румяна умира в автомобилна злополука дружно със своя съученичка след абитуриентския им бал. Отиват на разходка и повече в никакъв случай не се връщат. Тогава Николова изпада в психическа дупка и се отдръпва от сцената, само че получава хиляди писма от своите фенове да откри кураж и да се завърне.

Днес една от първите ни естрадни прими е горда баба на внуци и правнуци, на които обича да демонстрира фотоси от славната си кариера, написа още " Ретро ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР