Маргот Паез, сътрудник в Института за Биткойн политика, предлага уникална

...
Маргот Паез, сътрудник в Института за Биткойн политика, предлага уникална
Коментари Харесай

Как Биткойн може да се окаже спасението за околната среда

Маргот Паез, помощник в Института за Биткойн политика, предлага неповторима позиция към BTC, анализирайки го от позиция на деятел за климата и оспорвайки всеобщите разкази за въздействието му върху околната среда.

Нейното проучване регистрира, че макар рецензиите към потреблението на сила, водещата криптовалута може да съставлява по-устойчива опция на актуалната финансова система.

За разлика от Биткойн , обичайният финансов бранш в предишното е допринасял за климатичните промени. Тя изясни , че финансовата промяна, която разрешава основаването на виртуални пазари и комплицирани деривати, постоянно не съумява да отрази изискванията в действителния свят. Това спиране на връзката предизвиква практики като използването на жилищния пазар за средство към предпазване на цената, което води до разхищаване на запаси.

Макар че BTC добивът се характеризира с провокации като енергийни боклуци и ползване на сила, Паез означи прекосяването към възобновима сила в промишлеността. За разлика от центровете за данни, BTC миньорите могат да контролират интервенциите си според от търсенето на сила, като по този метод евентуално подкрепят енергийните мрежи. Тази еластичност прави Биткойн претендент за съвсем 100% приложимост на възобновима сила, при изискване че миньорите и политиците си сътрудничат.

Преминаването на BTC добива към възобновима сила е предизвикателство и изисква сериозна политическа поддръжка. Едно държавно управление, което е благосклонно към възобновимата сила, може да форсира този преход. Въпреки това Паез поучава Биткойн миньорите да се приготвят за по-неблагоприятна политическа среда, до момента в който се стремят към резистентност.

За да се оправи със скептицизма във връзка с потреблението на сила от Биткойн, Тя акцентира нуждата от демонстриране на неговата обществена стойност. Примери като Национален парк Вирунга, който употребява BTC за запазване на околната среда и локално икономическо развиване, или властнически режими, които се възползват от криптовалутата за финансова самостоятелност, илюстрират по-широките публични изгоди от Биткойн. Тези образци са от решаващо значение за информирането на обществеността за евентуалния принос на BTC оттатък спекулациите и вложенията.

Макар че въздействието на Биткойн върху околната среда е противоречив въпрос, капацитетът му за поощряване на по-устойчива финансова система е огромен. Съобразявайки се с възобновимите енергийни източници и демонстрирайки своята обществена стойност, BTC може да оспори нездравословните за околната среда практики на обичайна финансова система, предлагайки път към едно по-устойчиво бъдеще.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР